Timisoara

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro

Despre pompele submersibile, pe intelesul tuturor

Despre pompele submersibile, pe înţelesul tuturor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1750

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pompelor submersibile le-au fost găsite mai multe aplicaţii şi funcţii într-o varietate de domenii. O pompă submersibilă este amplasată într-un motor sigilat şi închis ermetic. Pentru utilizarea acesteia, întregul ansamblu este scufundat într-un lichid care trebuie mai apoi să fie pompat în afară. Nu ţine de presiunea exterioară a aerului ca acest fluid să fie ridicat şi expulzat în exterior. Mai degrabă, se folosesc nişte etanşări mecanice pentru a asigura faptul că fluidul nu intră în zona motorului şi pentru a nu se produce vreun scurtcircuit. Astfel, acest dispozitiv poate să asigure un volum semnificativ de forţă de ridicare. O asemenea pompă este de cele mai multe ori conectată la o conductă flexibilă e furtun. Conducta este mai apoi aşezată pe o cuplare şi este conectată la o reţea de conducte de livrare.

Aplicaţii ale pompelor submersibile


Pompele submersibile şi-au descoperit folosinţa în locuri în care este nevoie ca orice lichid să fie absorbit şi drenat. Câteva exemple de cazuri în care se folosesc aces tip de pompe sau nişte pompe submersibile trifazate sunt prevăzute în cazul drenajelor, a pompării din canalizări, a pompărilor de suspensie, a filtrelor pentru acvarii, pompării industriale generale, a extragerii de apă din fântâni sau din puţuri şi a extracţiei de petrol din sondele de petrol.

Ultimul exemplu din enumerarea de mai sus reprezintă poate cea mai importantă şi mai binecunoscută aplicaţie a unei pompe submersibile de fântână. Tipul specializat folosit pentru acest caz este cunoscut sub numele de pompă submersibilă electrică. În acest caz, al pompelor submersibile, există câteva piese care rotesc o serie de pompe centrigugale, care la rândul lor cresc presiunea petrolului din puţul în cauză şi fac ca acesta să fie împins la suprafaţă.

Mentenanţa pompelor submersibile


Motorul acestor pompe este capabil să funcţioneze la temperaturi ridicate şi la presiuni ridicate. Acest motor poate să extragă lichide din puţuri adânci, folosindu-se de valori mari de energie, care pot creşte până la 1000 de cai putere. Viteza rotaţională a acestor pompe este de asemenea destul de ridicată şi poate ajunge până la 4000 de rotaţii pe minut. Oricum, aceste motoare nu sunt foarte tolerante la obiecte solide cum ar fi nisipul, care poate fi descoperit deseori împreună cu lichidele aflate la asemenea adâncimi. Pompele submersibile electrice dispun în acest caz de o eficienţă mai scăzută iar alte tipuri de pompe sunt preferate. În ciuda defectelor vizibile prezente în unele situaţii, aceste tipuri de pompe au devenit destul de populare. Una dintre situaţiile care au făcut aceste pompe electrice atât de celebre este atunci când navele militare le folosesc pentru a îndepărta apa contaminată din zonele inundate.

Întreţinerea sau mentenanţa pompelor submersibile este oarecum dificilă. De obicei, există anumite sigilii care sunt folosite pentru prevenirea fluidelor de la a pătrunde înăuntrul motorului şi scurtcircuita. Oricum, trebuie avută mare grijă legată de ce fel de lichid este pompat. Lichidele diferite reacţionează diferit. Apa caldă şi lichidele inflamabile trebuie să fie pompate cu grijă. Apa fierbinte poate dăuna cu uşurinţă unor piese ale motorului din cauza căldurii mari, în timp ce lichidele inflamabile se pot aprinde cu uşurinţă şi pot provoca foarte multe daune pieselor interne ale unei pompe submersibile.


Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306