Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Manastirea Timiseni - Sag

Detalii

Adresa
Sag
Telefon
0256394885, 0722891515
Categorie
Lacase de cult
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
2077

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Manastirea Timiseni - Sag

Hram: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul“ – 29 august
Acces: Rutier: DN 59 Timişoara, spre Sud – com. Şag (14 km).
Stareţă: monahia stavroforă Casiana Şimon
Slujitori: arhim. Simeon Stana, protos. Mihail Duma, pr. Marius Florescu, pr. Nicolae Fiţ

Este ctitoria mitropolitului Vasile Lazarescu, din anul 1944. A fost înzestrată prin osteneala exarhului mănăstirilor din Banat din acea vreme, Justinian Dalea. Serviciile religioase se oficiau la început în capela amenajată în interiorul imobilului. Desfiinţată în timpul regimului comunist, a fost reorganizată prin stăruinţa I.P.S. Mitropolit Nicolae Corneanu.

Prima biserică s-a construit între 1968–1972. Pictura a fost executată de Victor Jurcă din Lugoj, iar sfinţirea lăcaşului s-a făcut la 29 august 1972. Între timp s-a mai construit o clădire în care există stăreţia, trapeza şi o parte din chilii. După 1990 s-a dat în folosinţă un corp de clădire pentru pelerini.

În 2002 a început construcţia unei biserici noi, a cărei piatră de temelie s-a pus în 10 mai, de praznicul Izvorul Tămăduirii, de către I.P.S. Mitropolit Nicolae. Tot atunci sa început construcţia unui nou corp administrativ, finalizat în anul 2011.

În ziua de 4 iulie 2009, mănăstirea a fost vizitată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, aflat în vizită canonică în eparhia Timişoarei.

Biserica nouă a fost târnosită la data de 29 august 2012 de către P.S. Episcop-vicar Paisie Lugojanul.

Filtre

Religie: Ortodoxa
Zone din Timisoara: Steaua

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)