Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Concursul studentesc de idei „ECO-logic este si Comunicational” si-a desemnat castigatorii

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 deceniu si 1 saptamana
Vizualizari
1398

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Concursul studențesc de idei „ECO-logic este și Comunicațional”și-a desemnat câștigătorii
Concursul studențesc de idei „ECO-logic este și Comunicațional” organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării din Universitatea Politehnica Timișoara ce are ca temă continuarea campaniei de conștientizare a importanței colectării selective a deșeurilor s-a desfășurat miercuri, 26 martie 2014 în prezența reprezentanților de vârf ai SC RETIM Ecologic SA.
Pornind de la ideea că în anul terminal studenții Facultății de Știinte ale Comunicării trebuie să fie capabili să lucreze nemijlocit în piață, acestia au participat la concursul care a avut ca tema imaginarea unei campanii legate de colectarea selectivă.
“Este o campanie destul de dificilă, pentru că subiectul necesită foarte multa documentare, necesită un bun studiu al problemei și implementarea unor idei care să fie originale. În faza inițială toata lumea a depus proiecte individuale sau de grup și s-au strâns în jur de 30 de idei de proiect.”, a spus Mariana Cernicova, conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Comunicare și Limbi Străine al Universitații Politehnica din Timișoara.
Proiectele selectate în finala defășurată astăzi au fost deosebit de interesante. De la automate care să răsplătească depunerea deșeurile reciclabile, la concursuri pe Facebook, pubele în culori fosforescente, coșuri cântătoare, mascote din deșeuri reciclabile, realizarea unor biciclete speciale din deșeuri metalice sau implementarea unor cartele de reciclare, toate au dovedit originalitate și spirit de organizare.
“Participăm la un eveniment deosebit care a fost lansat împreună cu Universtiatea Politehnica în cadrul acțiunilor pe care Retim le face permanent în ultimii ani, de conștientizare a populației, acțiuni pe care le-am început în grădinițe, în clasele mici, în școlile elementare și în licee. Astăzi am ajuns la o etapă superioară, am trecut la planul de vârstă de 18-25 de ani, unde se regăsesc studenții. Aici dorim să facem împreuna cu Liga Studenților, alături de toate universitățile care au studenți cazați în Complexul Studentesc o acțiune majoră în ceea ce privește conștientizarea și participarea directă a studenților și a celor care vin în vizită la ei la campaniile noastre de colectare selectivă, campanii care sunt lansate de mulți ani și în care RETIM deține, la ora actuală, un rol primordial și un loc fruntaș în țară”, a declarat Gheorghe Para, director general marketing economic Retim.
Juriul, format din prof. univ. dr. ing. Viorel Aurel Șerban, rectorul UPT, prof. univ. dr. ing. Petru Andea, conf. dr. Mirela-Cristina Pop, decanul Facultății de Științe ale Comunicării, ing. Gheorge Para, director general marketing la RETIM Ecologic SA și Livian Hotico, purtător de cuvânt la RETIM SA a selectat proiectele câștigătoare, acordând două note, de la 1 la 10 pentru fezabilitatea proiectului și pentru carisma prezentării.
Dupa centralizarea rezultatelor, pe primul loc s-a situat proiectul “Colectez și câștig” care prevede crearea unei pagini de Facebook cu un joc. Participanții la joc își pot alege unul dintre cele trei personaje, care va trebui sa arunce deșeuri reciclabile în coșurile corespunzătoare fiecărui tip de deșeu, primind în schimb bani de aur, evident virtuali. Realizatorii proiectului cred că astfel pentru studenti rutina de a colecta selectiv deșeurile va deveni o obișnuință ușor de transpus în viața reală.
Pe locul doi s-a clasat “Cartela ecologică”. Încă de la cazarea în cămine, studentții ar urma să primească o cartelă electronică pe care sa o folosească ori de câte ori aruncă deșeuri reciclabile la coșurile de gunoi special amplasate în campus, urmând ca pentru fiecare deșeu aruncat corespunzător să primească puncte pe cartelă. La sfârșit de an universitar, cei care nu vor avea un numar minim de puncte pe cartele vor fi “amendați” prin plata unei “taxe de poluare”, în timp ce studenții care vor avea mult mai multe puncte decat media, vor fi recompensați cu bonuri valorice de partenerii proiectului.
Proiectul clasat pe locul trei se intitulează “Pentru că e logic, eco-logic” și prevede implicarea ligilor studentești în implementarea strategiei de colectare selectivă a deșeurilor, alături de concepte precum patrula de reciclare sau coșul care cântă – acesta din urmă oferind o melodie fiecărui student care aruncă deșeurile reciclabile la locul potrivit.
Câștigătorii au primit premii din partea Retim, dar și ceilalti participanți la finala concursului au fost răsplatiți cu premii pentru implicare.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro