Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Lansare de carte - Cioburi de vise, volumul 1

Lansare de carte - Cioburi de vise, volumul 1

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 deceniu si 2 luni
Apartine de
Salon Kelly Image
Vizualizari
2909

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 15 decembrie 201312:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Lansare de carte - Cioburi de vise, volumul 1

Antologie de poezie contemporana

Invitati:
Vasile Conea (solist de muzica populara)
Adrian Moldovan (recitator)
Gelu Dobrea (artist liric)

Moderator:
Oana Barbu (lector universitar, specialist in comunicare)

Oraganizatori:
Marinele Florina Jurca (0762745380)
Mihaita Macoveanu (0741160922)

Recenzie"Cioburi de vise"

Cred cu tărie în scriitorul care-şi duce visul din pruncie până la moarte, indiferent ce preţ va plăti pentru această dulce şi amară patimă - Poezia.

Dintre debutanţii din acest volum colectiv, aş vrea să cred că fie şi doar câţiva vor trece cu capul sus, prin furcile caudine ale criticii literare, atâta cât este ea azi, că vor ţine cont doar de ,,sentinţa” pe care o vor primi de la instanța supremă: Cititorul.
Personal nu îl cunosc pe nici unul dintre coautorii acestui volum. Nu le ştiu vârsta, profesia, locul în care s-au născut sau trăiesc. Nici nu încerc să aflu ceva din toate acestea mai înainte de a lectura poemele, la rând, să fiu sinceră cu mine însămi şi să notez câteva idei, care poate le vor fi (sau nu) de folos.

JURCA MARINELA FLORINA.

Poezie în canon clasic, cu tuşe adesea funebre accentuând stări personale de altminterea comune unui poet aflat ca etate, la răscrucea vieţii. Cu talent nativ, J.M.F. scrie cursiv, ca într-un jurnal personal; prinde imagini şi stări emoţionale într-o montură de metafore frumos meşteşugite şi se aliniază poetelor care se sprijină în scris, de propria experienţă de viaţă.

MIHĂIŢĂ MACOVEANU.

Cu un stil voit a fi hibrid, poetul alternează între cantabilitatea versului (ce poate sta foarte frumos şi pe note muzicale) şi poemul ceva mai rece, aşa zis: modern. O răzvrătire interioară specială face ca poezia lui Mihăiţă Macoveanu să iasă adesea din tiparul cu care ne-am obişnuit, să se simtă aici o libertate interioară specială, şi care dă nuaţe stilistice întregului grupaj din volumul de faţă.

NICOLETA LOREDANA VIŢELARU.

Rimă şi ritm. Imagini ca preluate de pe fotografiile uitate în scrinul bunicii. Moartea, viaţa, dar mai ales dragostea şi lacrima, sunt detaliile compoziţiei lirice ale Nicoletei Loredana Viţelaru. Tributară poeziei clasice în sensul cel mai bun al cuvântului, N.L.V. oficiază ca o vestală, izolată de lumea care ar trebui să o înconjoare.

DIDA DIANA CIOPONEA.

Versuri de dragoste peste care cad întrebări la care încă nu au reuşit să răspundă definitiv nici unul dintre marii poeţi ai lumii. Plonjând într-un peisaj cvasicunoscut de cei care folosesc uneltele poeziei pentru a-şi rosti gândurile, D.D.C. adună în pagină poezii clasice cu irizări personale.


TEODORA POPESCU.

Suferinţe personale, golul şi gândurile mascate prin cuvinte prinse în strofe poematice. Teodora Popescu iese din matca versului clasic, trece peste regulile de stil şi se cantonează într-o fază a creaţiei sale, în care sunt sigură că nu va zăbovi multă vreme de acum încolo.

MARIA TRIF.

Adolescentin aproape; așa scrie Maria Trif. Brodează sentimente deja cunoscute lumii pe canavasul unei exprimări personale. Deşi iubirea şi tristeţea abundă şi în poemele sale, deşi este încă tributară lecturilor care i-au ,,mers” la inimă, M.T. deţine darul de a şti să-şi dozeze sentimentele, să le prefacă în poeme.

CONSTANTIN TRIŢĂ.

Poeme simple în exprimare, un fel de declaraţii de dragoste, de jale, de ură sau de pace lăuntrică. Cam aşa par a fi la prima lectură poemele lui Constantin Triţă. Fără pretenţii de stil, fără complexe metaforice, fără filosofii speciale şi fără ocolişuri, versurile lui C.T. au în centru dialogul, sau (şi) monologul, în cea mai mare parte.

IOAN DANIEL ŢOLE.

Rimă aproape perfectă, ritm clar, potrivit pentru a te bucura de muzica unei poezii scrise pentru a fi recitată, dar şi citită în gând, la lumina veiozei. Cu vădit talent dar şi cu exerciţiu poetic care transpare printre rânduri, Ioan Daniel Ţole scrie cursiv şi foarte atent cu detaliile. Nu cred că îşi ,,bate” poemele, aşa cum facem tot mai mulţi dintre noi, pe tastatura computerului.

ILEANA VEST.

Cu joc de rimă, marşând şi ea pe jaloanele versului clasic, Ileana Vest încheagă poeme cuminţi, deşi uneori se iscă scânteia unei idei năstrușnice. Folosind un spaţiu metaforic cu dimensiuni cotidiene şi altele spirituale, dar fără să aprofundeze tema luată în calcul, I.V. este unul dintre acei poeţi care ştiu că scrisul face casă bună cu mintea şi inima.

HORIA SCARLAT.

Evident, nu se simte comod în matricea stilului clasic şi, curajos, evadează de la o poezie la alta, din ritmul, care te fură citind, şi din rima, care ştim cu toţii că uneori taie direct în miezul sintagmei. Tot ca într-un dialog, de data asta cu o parteneră mai mult sau mai puţin imaginară, H.S. îşi rezervă dreptul de a pune accentul pe moralitate, ca viciu din care pot genera poeme minunate.

CARMEN ENACHE.

Dacă până la pagina cu versurile lui Carmen Enache, în acest volum colectiv am găsit poezie cu nuanţe mai mult sau mai puţin clasice, iată că de data asta, Carmen Enache sparge gheaţa unei cvasiunităţi stilistice şi atrage atenţia cititorului prin stilizarea exprimării poetice.

ANDREI BOTOŞANU SLEVOACĂ.

Text liric, aparent care poate fi folosit ca motiv de romanţă, dar dacă citeşti cu atenţie descoperi în A.B.S. un poet care scrie pentru că simte nevoia să scrie. Ştie cum să scrie şi dacă se lasă furat de ritm şi rimă, o face doar pentru a-şi bucura sufletul de poezia care... îi cere să o scoată în lume - adică, s-o pună pe hârtie.

GABRELA MIMI BOROIANU.

Nu o dată, poetul se rescrie pe sine. Acesta a fost sentimentul care m-a încercat, citind versurile semnate de Gabriela Mimi Boroianu. Axată mai mult pe lumea domestică, spaţiu restrâns şi aparent, cu puţine şanse de a avea motive de exprimare poetică, G.M.B adaugă la mixajul imaginilor şi ,,condimentele” vieţii personale.

ROXANA MOLDOVAN.

O poezie modernistă, sprinţară şi cu ambiţia de-a-l face pe cititor să spună: „Wow!” Aşa sunt, pentru mine personal, poemele Roxanei Moldovan. Imagini postmoderniste şi paşi poetici foarte siguri, un fel de ecuaţii de spirit la care exersând, autoarea a dat dovadă de curaj dar şi de simţ al proporţiilor.

IONUŢ MIHNEA.

Ca şi însingurat în propria-i poezie, Ionuţ Mihnea prestează lucrări lirice care se despart prin temă de colegii lui din acest volum. Uşor mistic uneori, în sensul bun al cuvântului, dar şi cu picioarele pe lut, privind antheic lumea din jur, Ionuţ Mihnea aşază în vers clasic stări umane pe lângă care mulţi dintre noi trecem cu indiferenţă.

Melania Cuc

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com