Timisoara

„2014 a fost un an excelent, dar speram ca 2015 sa fie chiar mai bun. Sunt auspicii”

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
474

Voteaza & Distribuie

Descriere

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș a închieat anul 2014 pe plus. Iar acest plus a venit din toate domeniile: mai multe competiții, mai multe performanțe, mai multe medalii, mai mulți sportivi premiați și un plus financiar, Direcția neavând datorii la final de „sezon”. Adrian Tal a terminal al doilea an din postură de director și ne-a vorbit despre ce a fost și ce urmează.
„Am contribuit la organizarea a 158 de competiții, un număr mare, destinat sporturilor de performanță, dar și sporturilor de masă. Am avut în calendar o etapă de Cupă Mondială la scrimă, am reușit să ne implicăm cu succes în Caravana Scrimei, unde campionii României au fost prezenți în Piața Operei, în Timișoara a avut loc un european de junioare la baschet, iar pe Bega s-au ținut naționalele de fond la tineret și juniori, canotaj. În plus am avut Cupa României la scrimă și un turneu din circuitul mondial la badminton. Din punct de vedere al rezultatelor, pot să spun că a fost un an excelent, cum nu am avut de ceva vreme. Sportivii noștri au făcut ca Timișoara să fie un adevărat pol de performanță. S-au remarcat în special cei de la șah, lupte libere, scrimă, tenis de masă, etc. Au scăzut puțin rezultatele de la sporturi de echipă, doar BCT, gruparea de tineret reușind un titlu național, în timp ce RCM Timișoara a luat Cupa României și bronzul național. La Gala Sportului am reușit să premiem circa 100 de sportivi, ceea ce spune multe despre ce au reușit ei în 2014”, ne-a explicat Adi Tal.
Colaborare excelentă cu CJT și proiecte frumoase și pentru 2015
Colaborarea cu autoritățile locale și județene a fost excelentă, dar și cu federațiile de profil, iar Tal a subliniat acets lucru. „Am avut o colaborare excelentă cu autoritățile, în special cu Consiliul Județean Timiș, care a fost foarte deschis la toate problemele noastre. Alături de ei am reușit să organizaăm Gala Sportului și să premiem sportivi și ne-au ajutat efectiv la organizarea competițiilor, mai ales cele de masă. Mulțumim și celorlați care au fost alături de noi și autorităților locale și federațiilor de profil dar și Ministerul Tineretului și Sportului. Doamna Gabriela Szabo a fost în noimebrie în Timișoara ne-a explicat obiectivele și strategia Guvernului pentru perioada următoare și a dat un adevărat imbold tinerei generații din de sportivi, luând parte la mai multe competiții de nivel juvenil și de masă”. Adi Tal a vorbit și de proiectele din 2015: „Dacă autoritățile se ocupă în special de sportul de înaltă performanță, noi vrem să ne îndreptăm atenția și spre sportul de masă și spre juniori. Vom avea multe competiții și în acest an, dar ne bucurăm că și în 2015 vor fi multe competiții internaționale, cum ar fi Europeanul feminim de baschet, etapa de Cupă Mondială de floretă, și multe altele. În plus vom organiza cursuri de formare și perfecționarepentru intructori de aerobic și fitness în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT. Vom mai avea pregătite și alte surprize în acest an”.
Speranțe și... regrete
2015 este un an preolimpic iar speranțelor tuturor este ca România să fie reprezentată de cât mai mulți sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio din anul 2016. Și Adi Tal își dorește ca sportivii timișeni să își „procure” cât mai din timp „bilete” pentru Brazilia. „Ne dorim ca în avionul de Rio să avem și sportivi timișeni. Ne așteptăm ca cel puțin 3 din delegație să fie de aici, dar ne-am bucura sincer să fie mai mulți. Ne gândim la atletele Ioana Gheorghe, Adelina Pastor, la luptătoarele Simona Pricop și de ce nu Estera Dobre. Poate și canotorul Adrian Cionca să prindă o barcă de Olimpice. Sunt speranțe de la mai multe sporturi”. Cât despre regrete și acestea și-au făcut locul: „Ne pare rău că Vlad Cotuna, un sportiv excelent al Timișului nu va mai reprezenta județul nostru. El s-a căsătorit și s-a mutat la București, unde a semnat pentru Steaua. Doi canotori foarte buni au semnat și ei cu Dinamo. Pentru unii dintre ei este greu să prindă o barcă de mondiale sau de Jocuri Olimpice dacă nu reprezintă un club din București, de unde sunt și antrenorii lotului. Va trebui să căutăm o strategie și să reușim să ne ținem sportivii de valoare aici, așa cum s-a întâmplat cu mulți performeri”.
DJST Timiș a primit bani de la buget pentru modernizarea și doatarea corespunzătoare a Bazei Turistice, iar în viitorul apropiat vor avea loc lucrări de cosmetizare la taberele de la Poieni Strâmbu și Chevereșu Mare. „Am găsit înțelegere și am primit finanțare pentru dotarea Bazei Turistice, iar datorită acestui lucru vom putea primi în 2015 un lot olimpic la noi, sau echipe naționale în cantonamente. Este încă un pas înainte, iar concluzionând 2014 a fost un an excelent, dar sperăm ca 2015 să fie chiar mai bun. Sunt auspicii bune în acest sens”, a încheiat Adrian Tal.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro