Timisoara

În luptă cu tehnologia


Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
TVT 89
Vizualizari
23

Voteaza & Distribuie

Descriere


Zeci de bolnavi de cancer din zona de vest a ţării au fost nevoiţi să-şi întrerupă tratamentul care-i ţinea în viaţă. Asta pentru că, singurele două aparate de radioterapie din regiune au devenit nefuncţionale de mai bine de o săptămnă. Iar pacienţii rămân internaţi, însă fără să-şi primească zilnic tratamentul de care au atâta nevoie.
Aşa sunt întâmpinaţi de aproape o săptămână bolnavii de cancer care vin la Clinica de Radiologie din Timişoara. Unul dintre aparate, vechi de mai bine de 30 de ani s-a stricat, iar celălalalt este în revizie. Aşa se face că zeci de bolnavi de cancer sunt nevoiţi să-şi întrerupă tratamentul care însemnă, pentru unii dintre ei, ultima şansă la viaţă. Înainte să se defecteze, aproximativ 150-200 de pacienţi erau trataţi zilnic cu cele două aparate.
Singura salvare pentru blonavi este firma care asigură service-ul celor două aparate. Ghinionul a făcut ca tot săptămâna trecută alte două aparate de radioterapie din ţară să se strice. Aşa că acum pacienţii din regiunea de Vest mai au de aşteptat.
“Alte două aparate s-au stricat şi acum noi aşteptăm să vedem, ne-au promis că vineri vor veni să vadă ce defecţiune este.” Octavian Mazilu manager Spitalul Municipal Timişoara
Timişoara este printre puţinele oraşe din ţară unde se poate face radioterapie. Astfel de aparate se mai găsesc doar în Bucureşti, Cluj, Oradea şi Sibiu.
Valerica Gheorgheci

Taguri:


Sursa informatii: tvt89.bridgeman.ro