Timisoara

25 de ani de la caderea Zidului Berlinului – Proiectii de filme

25 de ani de la caderea Zidului Berlinului – Proiectii de filme

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1093

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

25 de ani de la căderea Zidului Berlinului – Proiecții de filme 25 noiembrie 2014 | Biblioteca Centrală Universitară "Eugen Todoran" (Bd. Vasile Pârvan nr. 4A) Anul acesta, în data de 9 noiembrie, se împlinesc 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria germană recentă.
Cu ocazia acestei aniversări, Centrul Cultural German Timișoara prezintă în data de 25 noiembrie 2014, în cadrul TranzFilm, patru scurtmetraje germane ale regizorului Michael Blume, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.
Vor fi proiectate următoarele filme:
  • „Sonderurlaub“ – Un soldat al armatei DDR (NVA) pleacă în permisie și are parte de o surpriză neplăcută.
  • „Der graue Apfel“ – Un film despre o căsnicie eșuată la sfârșitul Republicii Democrate Germania.
  • „Stefan – eine Ost/West Schnulze“ - O starletă de cinema din Hamburg ajută la schimbarea peisajului cinematografic din Magdeburg. Ea se îndrăgostește de un bărbat din Republica Democrată Germană. Cinematograful se închide, pentru că este folosit de Camera de Comerț și Industrie. Prietenia se sfârșește, diferențele sunt prea mari.
  • „… es wird jemand kommen, der ja zu mir sagt“ – Filmul prezintă povestea unei chelnerițe în vârstă de 22 de ani, care locuiește împreună cu fiica ei într-un oraș din estul Germaniei. Aceasta vorbește cu o prietenă despre problemele pe care le are cu bărbații și cu fiica ei și despre munca ei în cafenea. „Toată lumea vine să se descarce la mine, dar nimeni nu se gândește ca și eu am problemele mele” spune ea într-o scenă. „Și cândva tot trebuie cineva să vină, care îmi va spune da!”

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta