Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

4 sfaturi pentru a alege jucăriile celor mici (între 0 și 3 ani)

4 sfaturi pentru a alege jucăriile celor mici (între 0 și 3 ani)

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
558

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții. În copilărie, joaca este în toi, grijile nu există, iar imaginația este la ordinea zilei. Reprezentată de bucurii, emoții și curaj, este, fără doar și poate, o etapă de inițiere și descoperire a vieții prin joc și joacă.

Jucăriile oferă copiilor șansa de a se dezvolta armonios. Un copil care se joacă este un copil relaxat, fericit, empatic, sociabil, plin de idei creative. Jocul începe încă din primele zile și poate dura toată viața. Ca părinte, trebuie să-i oferi șansa copilului de a se juca cât e ziua de lungă. Alege-i jucăriile potrivite și fii partenerul lui de joacă! Împreună, prin joc, puteți munta munții din loc!

Atunci când vrei să-i creezi copilului un cadru prielnic dezvoltării optime, dar și să-i oferi experiențe plăcute de joc, aruncă o privire pe site-ul educlass.ro! Vei găsi jucării creative pentru copii potrivite fiecărei etape prin care trece.

Iată 4 sfaturi optime menite să te ajute să alegi jucării potrivite pentru copii mici, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

1. Ține cont de etapa de dezvoltare în care se află copilului

În primele luni de viață ale copilului, părinții sunt cel mai important și interesant partener de joacă. Inițial cu ajutorul cărților care foșnesc, a jucăriilor cu sunete și a lucrurilor viu colorate, părinții reușesc să obțină drept feedback grimase și zâmbete de încântare. Ulterior, vor primi gângureli până când vor fi surprinși să constate că cei mici pot participa activ la joc.

Treptat, se instalează cheful și plăcerea pentru diversitate. După jumătate de an când se pot și ridica și sta singuri, nesuținuți în șezut, vor face diverse asocieri ale diferitelor obiecte, vor apăsa singuri pe butoane pentru zgomot și vor imita sunetele auzite. Jucăriile preferate sunt cele colorate și cele muzicale.

Pe măsură ce cresc, jucăriile și scenariile se vor modifica. Vor prefera jucării cu funcții complexe, adaptate noilor transformări intelectuale prin care trec. Bebelușul devine un copil curios, curajos, gata să exploreze.
După intrarea în colectivitate, va prefera jocurile de societate, cu mulți participanți. Își va dezvolta astfel inteligența emoțională, va lega ușor prietenii și va iubi jocurile de grup.

Ține cont de vârsta copilului atunci când îi cumperi o jucărie! La vârste fragede, vei evita produsele cu laturi tăioase cât și pe cele care conțin piese ușor detașabile. La acest tip de jucării, există riscul de sufocare prin înghițire.

2. Alege materiale de calitate

Oferta jucăriilor este variată și de multe ori un preț mic vine la pachet cu o calitate slabă. Pe piață există mai multe tipuri de materiale folosite în confecționarea obiectelor de joacă. Jucăriile pot fi realizate din plastic, carton, metal, lemn sau textile. În funcție de preferințele și vârsta fiecărui copil, alege jucăriile certificate pentru a căror asamblare s-au folosit produse de calitate.

Este ușor să identifici jucăriile de calitate. Pe etichetă, acestea au marcajul CE, care confirmă faptul că produsul este sigur, realizat și testat conform legislației în vigoare. Pentru aceste produse poți găsi cu ușurință date despre producător, importator sau reprezentant autorizat. În cazul unei probleme cu una din jucăriile achiziționate, pe baza bonului fiscal, poți fi despăgubit.

3. Stabilește un buget lunar pentru jucării!

Copiii primesc jucării cu diverse ocazii: ziua de naștere, Crăciun, Paște, apariția primului dinte, primii pași și în multe alte situații. Fiecare părinte își dorește pentru copilul lui tot ce este mai bun, însă de multe ori primează cantitatea și nu calitatea. Dacă luăm săptămânal câte o jucărie, bucuria primirii va dispărea. Copilul va crede că este normal să i se ofere toate jucăriile apărute pe piață și își va pierde repede interesul pentru acestea.

Ideal ar fi ca achiziția unei jucării să fie îndelung analizată, iar bugetul să aibă mereu un plafon. Scutești astfel cheltuieli inutile, refuzând să iei 5 mașini la fel, ori 6 obiecte de pluș din aceeași categorie.

Numeroase jucării sunt promovate direct copiilor prin mai multe canale de comunicare. Poate fi destul de greu să rezişti insistențelor copilului, dar nu imposibil. Fă alegeri chibzuite fără însă a limita opţiunile de joacă ale copilului.

4. Stabilește gradul de satisfacție oferit de jucărie

A ține copilul ocupat mai mult de zece minute poate fi, uneori, o reală gură de aer pentru părinți. Este adevărat, toate jucăriile noi le stârnesc interesul pentru un timp, dar tu, ca părinte, trebuie să raportezi jucăria la o perioadă mai mare de timp. Cumpără jucării specifice fiecărei etape, dar gândește-te la variante care se pot adapta.

Asigură-te că îi cumperi o jucărie complexă, care să-i stârnească interesul constant și la care să găsească activități de făcut timp îndelungat. Optează pentru jucării interactive care, prin schimbarea scenariului, pot fi adaptate pe mai multe eșantioane de vârstă.

Fiecare etapă din viața copilului este minunată. Sub ochii tăi crește și se dezvoltă un pui de om gata de a ține piept tuturor situațiilor. Cu el redescoperi lumea jocurilor și pentru el ar trebuie să-ți păstrezi spiritul ludic intact. Cu toții iubim jocurile, doar că multora ne lipsește exercițiul și timpul de a o face!

Sursa foto: pixabay.com/photos/child-tower-building-blocks-blocks-1864718/

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii