Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

5 investiții în agricultură pe care ar trebui să le faci

5 investiții în agricultură pe care ar trebui să le faci

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
636

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ți-ai propus să faci o investiție în agricultură, acum este momentul cel mai potrivit. Criza pe care o traversăm, cauzată de pandemia de noul coronavirus, ne face să ne reorientăm spre consumul de produse interne, pentru a sprijini, în acest fel, economia locală și micii întreprinzători. În acest fel, contribuim la crearea de locuri de muncă și reducem dependența de produse din import.

Mai mult, există o serie de investiții pe care le poți face în agricultură, dacă ai la dispoziție bani pe care ești dispus să-i folosești în acest scop sau un teren pe care vrei să îl valorifici. Aceste investiții nu presupun costuri inițiale foarte mari, iar faptul că ai la dispoziție o gamă variată de posibilități din care poți alege e un beneficiu suplimentar. În funcție de zona în care ai terenul și clima de care aceasta beneficiază, îți poți concentra eforturile pentru mai multe tipuri de investiții.

Iată, mai jos, o listă cu cinci culturi care-ți pot aduce bani frumoși:

O fermă de căpșuni

Această investiție este recomandată nu doar pentru că plantele sunt ușor de cultivat, dar și pentru că ele se adaptează ușor oricărui tip de sol. Investiția se poate recupera încă din primul an, când se obține deja prima recoltă, dacă au fost îndeplinite condițiile de îngrijire. Cultura de căpșuni are nevoie de soare, așa că fă această investiție dacă ai un teren însorit, minim 6-7 ore pe zi. Odată înființată, o astfel de cultură poate fi întreținută timp de 3-5 ani.

Pentru creșterea căpșunilor e important și tipul de sol, care trebuie să aibă un nivel de aciditate mai ridicat, cu un pH între 5,8-6,2. Înainte de plantare, pământul trebuie afânat, suficient hidratat și să nu aibă buruieni. Un sol umed este important atât pentru cultivare cât și pentru creștere, astfel că stolonii trebuie mocirliți, adică scufundați într-un amestec de pământ, apă și gunoi de grajd și irigați prin picurare, doar pe pământ. Pe timpul iernii, dacă temperaturile scad mult, plantele trebuie acoperite cu un strat de materie vegetală. Dacă fructele sunt de calitate, se poate obține o recoltă de cca 20-25 tone/ha, încă din primul an, pentru un sistem simplu, și de peste 50 tone/ha în sistem superintensiv.

Cultura de afin/zmeur/mure


În privința unor investiții tip afaceri de nișă, în culturi de fructe sau legume, avantajul îl prezintă faptul că acestea se pot dovedi profitabile pe termen lung, chiar și pentru suprafețe cultivate mici sau în zone muntoase. În plus, există și fonduri nerambursabile care pot fi accesate și care sunt dedicate acestora. Pentru asemenea tipuri de culturi, perioada de cultivare toamna dar și primăvara. Beneficiul acestor culturi este că fructele lor sunt foarte căutate în orice sezon, fiind apreciate pentru conținutul lor bogat de vitamine, antioxidanți și microelemente (Ca, K).

Cătina


Cătina s-a dovedit, în ultimii ani, una dintre cele mai avantajoase culturi de care se poate profita, la noi în țară, ca producție de nișă. Fructele de cătină au intrat tot mai mult în atenția consumatorilor prin conținutul lor ridicat de vitamina C, iar producătorii ajung la profituri și de zece de ori mai mari față de costul investiției inițiale. Cultivarea ei nu necesită o suprafață mare de pământ și este o afacere pe termen lung. Kilogramul de cătină se vinde la export cu 2-3 euro, iar sucul, în special cel procesat la rece, se poate vinde și cu 50 lei/kg. Un alt avantaj este faptul că nu necesită condiții speciale de climă și se pretează la orice tip de teren, mai ales la cele de munte sau deal.

Varza kale

Dintre culturile agricole și horticole care s-au dezvoltat, cu succes, în ultimii ani la noi în țară, varza kale este relativ recentă. Ea a prins însă avânt mai ales în ultimii ani, de când interesul pentru gastronomia raw-vegană a crescut și la noi. Frunzele acestei verze sunt foarte căutate pentru proprietățile lor antioxidante, dar și pentru că sunt bogate în elemente nutritive, așa că sunt des folosite în salate sau sucuri detoxifiante. Cultura, în sine, nu este una dificilă, spun cei care s-au ocupat de creșterea acestui tip de varză și, în plus, se bucură de avantajul de a putea fi recoltată până târziu, la final de an. Singura problemă mai mare ar fi dăunătorii, specifici plantelor vărzoase: melcii fără cochilie sau puricele verde.

Ciupercăria

O cultură de ciuperci poate fi înființată de oricine, pentru că nu este nevoie de o investiție mare și, mai ales, de teren agricol. Dacă există un spațiu potrivit, o investiție de circa 500 euro poate aduce un venit de cca 1000-1500 lei lunar. Cele mai profitabile soiuri sunt Pleurotus, cu condiții mai accesibile de cultivare și care au devenit tot mai căutate pe piață, prețul de vânzare ajungând să îl depășească pe cel al ciupercilor Champignon. În plus, compostul acestuia poate fi produs direct de către producător. Deși există posibilitatea de finanțare prin granturi, de obicei, costurile inițiale sunt asigurate de către producător.

Sursa foto: unsplash.com/photos/aO_jMXTduUE

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro