Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

5 sfaturi pentru a mânca sănătos

5 sfaturi pentru a mânca sănătos

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
587

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă simți că în ultima perioadă ai exagerat cu fast-food-ul, chipsurile, ciocolata și alte tipuri de alimente nesănatoase, înseamă că vrei să-ți revizuiești comportamentul de consum. Acordă atenție produselor bio din România, pentru un corp sănătos și un sistem imunitar care funcționează la capacitate maximă.

Cum să faci pentru a adopta cu ușurință mâncarea sănătoasă în stilul tău de viață, îți dezvăluim în acest articol:

1. Consumă multe fructe și legume

Nu este prima dată când auzi acest sfat de aur al nutriționiștilor și ar fi bine să încerci să îl respecți. Alege să mănânci fructe de sezon și legume, pentru că asigură necesarul de vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți pentru o bună funcționare a organismului. Consumul zilnic de fructe și legume este mai ușor decât pare. Pot fi proaspete sau congelate, consumate ca atare sau sub formă de salate, smoothie-uri ori uscate (cu rol de snackuri). Ce ai zice de un mic-dejun compus din iaurt, o banana taiată felii și un pumn de musli presărat pe deasupra?

2. Mănâncă mai mult pește

Peștele este o sursă bună de proteine și conține multe vitamine. Încearcă ca într-o săptămână să consumi cel puțin două porții de pește, dintre care una să fie pește gras (recomandat pentru conținutul bogat de acizi grași esențiali Omega-3). Acizii grași Omega-3 întăresc functia cerebrală, pe cea a inimii și susțin sănătatea oaselor și a pielii. Exemple de pește gras sunt: somon, păstrav, hering, sardine, macrou.

3. Elimină grăsimea saturată

Ai nevoie de grăsime în regimul tău alimentar, însă este important să acorzi atenție cantității și tipului de grăsime pe care îl consumi. Există două tipuri principale de grăsimi, saturate și nesaturate. Cele dintâi, grăsimile saturate pot crește cantitatea de colesterol din sânge, lucru asociat cu riscul de dezvoltare a bolilor de inimă.

Grăsimile saturate se găsesc în produsele de origine animală, ca de exemplu carnea roșie, carnea de pui sau produse lactate din lapte gras (brânză feta, smântână, lapte, iaurt s.a.). Grăsimi nesaturate sunt prezente și în unt, produsele de patiserie sau prăjituri. La polul opus, grăsimile sănătoase sunt reprezentate de: uleiul de măsline, de porumb sau de arahide, nuci, migdale, avocado s.a.

4. Ai grijă la zahăr

Consumul regulat de alimente și băuturi cu un conținut ridicat în zahăr pot contribui la creșterea în greutate și la riscul apariției cariilor. Începe prin a identifica sursele de zahăr din alimente. De exemplu, zahărul adăugat (cu scopul a îmbunătăți gustul) apare în compoziția a numeroase alimente precum prăjituri, biscuiți, ciocolată, produse de patiserie, cereale, produse congelate, sosuri, conserve, mezeluri s.a. O sursă binecunoscută de zahăr adăugat este reprezentată și de sucurile carbogazoase. Trebuie să știi că există și zahăr natural, cum este cel din fructe, legume sau lapte, însă acesta conține nutrienți esențiali pentru organism, deci nu trebuie să te ferești de el.

5. Nu sări peste micul dejun

Unele persoane sar peste micul dejun, deoarece cred că îi va ajuta să piardă în greutate. Nu este așa! Nu este o idee bună, pentru că va exista tentația să mănânci mai mult la prânz, dar și pe parcursul zilei. Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, alege să fie bogat în fibre și sărac în grăsimi, zahăr și sare. Vei obține nutrienții de care ai nevoie pentru a te concentra mai bine la realizarea task-urilor de la job, dar și pentru propria stare de sănătate. Un mic dejun compus din lapte semi-degresat, cereale cu un conținut scăzut de zahăr și felii de fructe pe deasupra este atât sănătos, cât și delicios.

Cheia unei diete sănătoase este să consumi o varietate de alimente, în special cele bogate în substanțe nutritive, cum sunt cerealele, fructele, legumele, lactatele cu un conținut redus de grăsime sau peștele.

Sursa foto: universe.jumpstory.com

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro