Timisoara

5 tipuri de acoperișuri. Care este cel mai bun pentru casa ta?

5 tipuri de acoperișuri. Care este cel mai bun pentru casa ta?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
1030

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acoperisul casei este unul dintre cele mai importante elemente care construiesc locuinta, daca nu cel mai important. Exista chiar si proverbe care au acoperisul in prim plan, ceea ce arata importanta lui in istorie. In trecut, acoperisurile erau simple si erau compuse, cel mai probabil din stuf si lut. Astazi, exista mai multe variante si se poate opta pentru acoperisuri cu o durata de viata foarte mare, cu o rezistenta mare la intemperii sau cu pret mic. Fiecare tip de acoperis prezinta avantaje si dezavantaje, asadar, vom incerca sa descoperim varianta cea mai buna pentru casa ta.

Acoperisurile din tigla, rezistente si durabile. Tigla este foarte populara pentru acoperisuri. Aceasta poate sa fie metalica, ceramica sau din beton. Tigla metalica are o rezistenta mare si este foarte usor de montat, diferentiindu-se de celelalte tipuri de tigla prin faptul ca este usoara. Tigla ceramica este, insa, cea mai rezistenta pe termen lungi si cea mai populara, avand o durata de viata de pana la 100 de ani. S-au intalnit si cazuri in care tigla ceramica a " trait" mai mult de 100 de anin. De asemenea, tigla de beton castiga teren din ce in ce mai mult, gratie pretului mic si a proprietatilor interesante.

Acoperisuri din tabla, variate, rezistente si bune izolatoare. Tabla imbina perfect rezistenta cu flexibilitatea, greutatea redusa si usurinta de montare. Vei gasi acoperisuri de tabla extrem de placute din punct de vedere estetic si foarte ieftina. Se poate opta pentru tabla prefaltuita sau pentru tabla profilata, cu un aspect ondulat sau trapezoidal.

Acoperisul din sindrila bituminoasa. Granule ceramizate, armatura cu fibra din sticla si un strat bituminos, toate creaza sindrila bituminoasa. Este un material rezistent, ieftin si disponibil intr-o varietate mare de culori. Este din ce in ce mai apreciat, chiar daca estetic nu este la fel de placut ca si tigla.

Acoperisul din fibra de sticla. Fibra de sticla imita tiglele traditionale, asadar aduce o estetica deosebita. Este ieftina, ofera modele diverse si este autoadeziva.

Acoperisul de stuf. Desi este un material vechi si nepopular printre casele moderne, stuful prezinta proprietati excelente din punct de vedere al termoizolatiei. Rezista pana la 40 de ani si este foarte apreciat, mai ales in zonele rurale.