Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

8 secrete de îngrijire a tenului după 30 de ani

8 secrete de îngrijire a tenului după 30 de ani

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
1282

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Încă de la vârsta de 20 de ani, producția de colagen, elastină și acid hialuronic din organism începe să scadă. Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere și utilizarea continuă a fardurilor, dar și impactul zilnic al poluării, prafului și radiațiilor. Toate acestea au consecințe vizibile asupra pielii, odată cu trecerea timpului, începând cu vârsta de 30 de ani. Pielea feței și cea din jurul ochilor este mai sensibilă, motiv pentru care primele semne de îmbătrânire apar la acest nivel.

Bineînțeles că îngrijirea tenului trebuie să înceapă mult mai devreme, de la 20 de ani, pentru a încetini semnele îmbătrânirii. În ceea ce privește tenul de după 30 de ani, acesta are nevoie de o îngrijire specială. Iată care sunt secretele:

1. Curăță-ți tenul!

Este esențial să îți creezi un ritual zilnic de îngrijire a tenului. Curățarea tenului dimineața și seara este o etapă care nu trebuie neglijată. Atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, se acumulează impurități și bacterii, la nivelul porilor. Folosește un cleanser recomandat pentru tipul tău de ten și o dischetă de bumbac, pentru a curăța eficient tenul fără a-l afecta. Gelul de spălare hidratant Cerave poate fi o opțiune.

2. Aplică un toner, un ser și un moisturizer

Ritualul zilnic de îngrijire trebuie continuat după curățare, o dată pe zi, prin aplicarea unor produse de îngrijire bogate în nutrienți:

  • Loțiunea tonică pentru față are rolul de a pregăti tenul pentru absorbția nutrienților, modificându-i pH-ul. Pielea nu poate funcționa la capacitate maximă, dacă nu are pH-ul potrivit. Tonerul poate fi îmbogățit și cu vitamine sau alți nutrienți.
  • Serul facial este un concentrat de nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii. Se aplică după loțiunea tonică.
  • La final, se aplică o cremă hidratantă care are rolul de a menține umiditatea pielii și de a crea o barieră între ten și mediu.

3. Alege produse antiaging!

Produsele de îngrijire pe care le alegi trebuie să conțină ingrediente speciale, care împiedică îmbătrânirea tenului. Caută produse cu vitamina C, acid hialuronic, resveratrol, alfa-hdroxi-acizi, ceramide, retinol și niacinamide.

4. Folosește cremă de protecție solară!

Înainte de a ieși din casă, este foarte important să aplici protecție solară sau un fond de ten cu factor de protecție, indiferent de anotimp. Razele ultraviolete favorizează producerea de radicali liberi care cauzează apariția ridurilor și petelor. Este indicat să folosești o cremă de protecție sau un fond de ten cu SPF de minim 30, pentru o protecție optimă.

5. Mănâncă sănătos!

Nu este suficient să îți îngrijești pielea de la exterior. Și alimentația are o importanță deosebită pentru aspectul exterior. De aceea, încearcă să scazi consumul de zahăr, de alimente intens procesate, de fast-food și prăjeli. Crește consumul de fructe și legume proaspete, cereale integrale și grăsimi sănătoase – pește, fructe și semințe oleaginoase, uleiuri vegetale extravirgine în stare crudă. Uneori, poate fi necesar să suplimentezi unii nutrienți. Suplimentele cu vitamina C, Omega-3 și colagen îmbunătățesc aspectul pielii.

6. Exfoliază-ți tenul!

Exfolierea tenului de 2-3 ori pe săptămână ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la deblocarea porilor. Astfel, poți preveni acneea, punctele negre și petele. Dacă ai tenul predispus la acnee, folosește un exfoliant blând. Îți poți prepara singură exfoliantul, prin combinarea unor ingrediente din cămară, cum ar fi mierea și scorțișoara măcinată.

7. Hidratează-te!

O cremă hidratantă nu este suficientă pentru menținerea unui ten hidratat. Ai nevoie și de un consum optim de apă. Deshidratarea afectează aspectul pielii, cauzând descuamarea și uscăciunea. Pe de altă parte, apa te poate ajuta și să elimini toxinele din organism, ceea ce ajută, din nou, la îmbunătățirea aspectului pielii. Bea 6-8 pahare de apă pe zi.

8. Folosește o cremă pentru ochi!

Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă și este predispusă la riduri. Din acest motiv, aceasta necesită o îngrijire specială. Folosește o cremă destinată acestei zone, astfel încât să previi apariția ridurilor și a cearcănelor.

Așadar, după vârsta de 30 de ani, încep să devină vizibile semnele îmbătrânire. Din fericire, cu o îngrijire corespunzătoare și cu un stil de viață sănătos, îți poți menține tenul sănătos și tânăr.

Sursa foto: unsplash.com/photos/x4J_92kJBoY

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/