Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

De ce e bine sa faci bine?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
1337

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De ce e bine sa faci bine? ”De ce e bine să faci bine?”, acesta este titlul unei cărți scrise de dr. David Hamilton, aceasta este și întrebarea care mă frămână de ceva vreme și caut un răspuns mai departe de percepția rațională. Când ne ajutăm semenii sau când, pur și simplu, oferim o parte din timpul nostru în beneficiul cuiva, ”devenim mai fericiți, mai sănătoși și avem o stare de împlinire mai bine conturată”, acestea sunt rezultatele unor studii de proporții. Au fost monitorizați 10047 de persoane din 33 de tări diferite, de pe șase continente și cinci insule. Bunătatea nu are granițe!

Întrebându-mă care e sensul și direcția, care e rostul pe pământ, mi-a trecut prin minte BUNĂTATEA. Dacă asta vrea Dumnezeu de la noi, să fim oameni buni, depășindu-ne firea și voia proprie? Dacă asta vrea și fiziologia creierului, felul în care este declanșată chimia în organism și starea de bine ce se instalează imediat ce ai fost de folos sau de ajutor cuiva? Ai trăit asta, știi despre ce vorbesc, doar să-ți amintești… Dacă acesta este una dintre trepetele înalte ale conștiinței cu care am fost înzestrați și suntem provocați să o atingem?

Bunătatea este o cale, calea de a fi, ea nu este neapărat o acțiune în sine”…
Bunătatea nu are nevoie de timp, de ore libere sau de vacanțe. Ea se află la îndemâna noastră permanent și pe măsură ce o accesăm devine tot mai clară. Atât de multe se pot schimba în viața ta, atunci când începi să arăți bunătate față de cei din jur. La fel cum soarele topește gheața, la fel și bunătatea stingherește ostilitatea, neînțelegerile și neîncrederea.

Dacă suntem într-o misiune aici pe pământ, în care dobândirea bunătății este una dintre ”vizele de plecare” spre mai departe? Nu știu, dar știu sigur că atunci când suntem cu adevărat buni, atunci aducem în viețile tuturor un pic de bine.

Ce înseamnă să fii mai bun?
Aș zice că, cel mai simplu mod este acela de a începe să te uiți atent în jurul tău. Începe să-i vezi pe ceilalți, să vezi și să poți să te conectezi cu exteriorul. Odată, un om al străzii sătea rezemat aproape de un loc unde se servea mâncare caldă. A trecut pe acolo cineva care l-a văzut și s-a dus la el cu o porție de mâncare. Acesta și-a ridicat ochii, l-a privit uimit și a spus:
  • Asta este pentru mine?
  • Da.
  • Tu mă vezi pe mine?
  • Da!
  • Ești un înger…
Cam asta putem să fim fiecare pentru fiecare dintre noi, oameni ca niște îngeri, mai aproape de cer, mai aproape de conștiința pe care o putem accesa, mai aproape de Dumnezeu.

Bunătatea este limbajul pe care cel surd îl poate auzi iar cel orb îl poate vedea”, spunea Mark Twin. Iar pentru asta ai nevoie să te poți conecta cu cei din jur…

Bunătatea este ceva contagios, se răspândește repede în jur, are nevoie doar de noi, să generăm canalul și comuniunea, să facem legătura între cer și pământ, între mâini și privire, între mers și sens. Odată ce ai parte de cineva care-ți face bine, dintr-o dată te simți mai bine și, la rândul tău, parcă ai vrea să faci și tu bine. Până la urmă și bunătatea este ceva ce se învață, iar mai întâi înveți să primești, ca să poți să dăruiești.

Dalai Lama spunea într-un discurs: ”Când arătăm dragoste și bunătate față de ceilalți, nu îi facem doar pe ei să se simtă iubiți, ci dezvoltăm și în noi înșine un sentiment de fericire și pace.”

Ce înseamnă să fii mai bun?
Înseamnă că, în fiecare zi încerc să fiu o mamă mai bună, o soție mai bună, un copil mai bun, o colegă de serviciu mai bună… Caut zi de zi să fiu un om mai bun în profesia mea și în felul în care mă dăruiesc celor din jurul meu.

Despre acestea toate v-am scris, cu gândul de a răspândi în jur această stare, cu gândul de a-mi păstra cât mai trează acestă năzuință în inima mea.

Înfăptuiește ceva bun, ceva drăguț, pentru un prieten sau pentru un străin. Mulțumește cuiva. Zâmbește. Fă-ți timp pentru un voluntariat. Alătură-te unui grup al comunității din care faci parte. Privește în afară, dar și în interior. A te vedea pe tine însuți, dar și a-ți identifica fericirea ca fiind legată de o comunitate mai largă, îți poate aduce un sentiment puternic de împlinire și poate crea conexiuni strânse cu oamenii din jurul tău.” - Dr. David D. Hamilton

Bibliografie: Dr. David D. Hamilton, ”De ce îți face bine să faci bine”, Ed. Spirit și destin, București - 2017

Autor

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com