Timisoara

" Ziua Transportului public local"


Detalii

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Vizualizari
44

Voteaza & Distribuie

Descriere

R.A.T.T. vă propune o întoarcere în perioada anului 1869, mai exact, pe data de 8 iulie, când primul tramvai tras de cai a rulat în Timişoara între Piaţa Traian - locul restaurantelor boeme - şi Cetate, cartierul central al oraşului.

Cu ocazia Zilei Transportului Public Local R.A.T.T. invită timişorenii luni, 8 iulie 2013, la o cursă gratuită cu tramvaiul turistic. Pe durata călătoriei un ghid ne va povesti despre începutul tramvaiului în Timişoara şi despre zonele prin care acesta circula.

Dorim să ne amintim de prima ieşire a tramvaiului tras de cai din actualul depou de pe Bulevardul Take Ionescu. Vom reface împreună primul traseu, din cartierul Fabric până în Iosefin, pe ruta: Piaţa Traian - Piaţa Libertăţii - Catedrala Mitropolitană - Piaţa Iosefin - Gara de Nord şi retur. Prima cursă va pleca de la ora 11.00 din Piaţa Libertăţii. Următoarele două curse vor trece prin Piaţa Libertăţii la ora 12.00 şi 13.00.

Tramvaiul va porni din nou pe vechiul traseu însoţit de muzica vremurilor de odinioară. De la ora 10.30 tot în Piaţa Libertăţii va avea loc un concert susţinut de formaţia timişoreană de copii „Peregrinii”. Concertul va recrea atmosfera Timişoarei de altă dată prin interpretarea melodiilor lumii la instrumente autentice: caval, acordeon, ukulele, bodhran, fluiere, mandolină.

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la introducerea tramvaiului în Timişoara, care este al treilea oraş după New York (1825) şi Paris (1854) ce a beneficiat de acest mijloc de transport pe atunci modern.

Vă aşteptăm cu drag!

Şef Birou Relaţii Publice

Silvia Oprea

Scurt istoric

foto 1

foto 2

Sursa informatii: www.primariatm.ro