Timisoara

Absolvent al Universitatii Politehnica Timişoara distins cu titlul de IEEE FELLOW

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
432

Voteaza & Distribuie

Descriere

Absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara distins cu titlul de IEEE FELLOW

Prof. Dr. ing. Alin Albu-Schaeffer, absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, secţia Electronica Aplicată, a primit în luna ianuarie 2016 titlul deIEEE FELLOWpentru contribuții deosebite în domeniul roboticii (“compliant and lightweight robots”). Titlul IEEE Fellow este conferit de Consiliul de administrație al IEEE persoanelor cu realizări notabile în oricare din domeniile de interes ale organizației și reprezintă cel mai înalt grad de membru, fiind recunoscut de comunitatea tehnică ca un titlu de mare prestigiu și un pas important de realizare în carieră.

Domnul Prof. dr. ing. Alin Albu-Schaeffer este Director al German Aerospace Center, Şef de departament la Mechatronic Components and Systems DLR, Institute of Robotics and Mechatronics din Germania.

Reputatul cercetător se numără printre alumnii care păstrează o strânsă legătură cu universitatea care l-a format ca inginer, fapt demonstrat de participarea la diferite conferinţe sau evenimente organizate de UPT.

“Ne bucurăm pentru reuşitele absolvenţilor noştri şi ne încearcă un sentiment de mândrie de fiecare dată când inteligenţa şi talentul foştilor şi actualilor noştri studenţi sunt recunoscute şi de către alţii. Titlul obţinut de profesorul Schaeffer este unul râvnit de ingineri din întreaga lume şi reprezintă încă o confirmare a contribuţiei valoroase pe care Alin Albu-Schaeffer a adus-o ştiinţei.”, a declarat Rectorul UPT, Viorel-Aurel Şerban.