Timisoara

Academia Memoriei Romanesti

Academia Memoriei Românești

Detalii

Telefon
0737031887
Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 11 luni si 4 zile
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Descriere

ASOCIAȚIA STUDENȚILOR CREȘTINI ORTODOCȘI ROMÂNI DIN TIMIȘOARA, te așteaptă, tinere, în primul oraș liber de comunism din România, între 4 și 10 septembrie 2017, să participi la ACADEMIA MEMORIEI ROMÂNEȘTI, proiect în cadrul căruia vor avea loc ateliere, dezbateri, proiecții de film și conferințe dedicate rezistenței anticomuniste din România.

Vei descoperi împreună cu noi poveștile unor oameni care au format rezistența anticomunistă ARMATĂ, ȚĂRĂNEASCĂ, INTELECTUALĂ și DUHOVNICEASCĂ, eroi și sfinți care nu sunt încă în manualele de istorie, dar prin mărturia cărora noi astăzi avem un reper de verticalitate în fața unui regim totalitar.

De ce?
Pentru că ne căutăm împreună, cu profundă durere, Identitatea, Credința și Neamul. Suntem flămânzi și însetați de SENS, plictisiți, obosiți și deznădăjduiți de a ne mai consuma zilele și nopțile în filme și seriale, petreceri și baruri, ori în trupuri goale. Credem cu tărie că ne vom tămădui durerea și ne vom sătura foamea și setea de SENS în ISTORIA REZISTENȚEI ANTICOMUNISTE DIN ROMÂNIA.

Vino alături de noi și vei întâlni și alți tineri care cred în:

Cercetarea istorică – instrument de cunoaștere a adevărului de ieri și de azi. Pentru că „Adevărul ne va face liberi” și „dacă vrei să te mântuiești, cu întrebarea să călătorești”, vom întreprinde alături de invitații noștri o serioasă cercetare istorică a rezistenței anticomuniste.

Prietenia – o insulă de normalitate. Pentru că prima virtute spre care tinde tânărul este prietenia, iar Hristos ne învață că „mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi”, ne propunem ca aceasta să fie locul central nevăzut al Academiei noastre. Prietenia va fi legătura dintre noi atât în timpul petrecut împreună la Timișoara, cât și ulterior, când ne vom întoarce fiecare la rostul nostru.

Excelența – standardul nostru. Pentru că ne luăm în serios îndemnul „orice ați face, lucrați din toată inima, ca pentru Domnul, și nu ca pentru oameni”, ne vom strădui cu toată puterea și priceperea noastră să oferim participanților cel mai înalt standard cu putință activităților Academiei, atât prin nivelul de profesionalism și experiență ale conferențiarilor și formatorilor, cât și prin implicarea și disponibilitatea noastră ca și organizatori.