Timisoara

Academia Olimpica Romana, filiala Timis, parteneriat pentru sprijinul elevilor

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
649

Voteaza & Distribuie

Descriere

Academia Olimpică Română, filiala Timiș, participă, începând de vineri, 18 octombrie 2013, la proiectul educațional ”Departe de părinţi... aproape de şcoală”, care are ca scop monitorizarea, asistarea şi consilierea elevilor din internatul şcolii, precum şi a elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Proiectul este organizat de Liceul cu Program Sportiv „Banatul” din Timişoara și se adresează elevilordin clasele V-VIII din internat şi elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

În cadrul proiectului, Academia Olimpică Română, filiala Timiș, se va ocupa cu organizarea acţiunilor de voluntariat şi a întâlnirilor cu personalităţi din lumea sportului, în două etape, programate în luna octombrie 2013 și în luna mai 2014.

Proiectul-pilot își propune:
•Realizarea unei baze de date privind elevii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate;
•Identificarea, pentru fiecare elev, a părintelui rămas/ reprezentantului legal/ persoanei de îngrijire;
•Colaborarea cu autorităţile locale în ce priveşte activităţile de identificare, intervenţie şi monitorizare a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate;
•Monitorizarea frecventării cursurilor şi situaţiei la învăţătură a acestor elevi;
•Identificarea nevoilor individuale ale elevilor aflaţi în această situaţie;
•Menţinerea legăturii între şcoală şi familia acestor elevi;
•Consilierea individuală şi de grup a elevilor din internat şi a elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate;
•Activităţi extraşcolare desfăşurate cu elevii din internat.

Proiectul se va desfășura până în luna iunie 2014, la implementarea lui participând ca parteneri, în afară de Academia Olimpică Română – filiala Timiş, și CJRAE Timiş, Biserica Ortodoxă a Spitalului Judeţean și Societatea Femeilor Creştin Ortodoxe din Timişoara.