Timisoara

Ce presupune o intalnire cu un nutritionist sau dietetician?

Ce presupune o întâlnire cu un nutriționist sau dietetician?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
1564

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ce presupune o întâlnire cu un nutriționist sau dietetician? Evident, vom avea atât de multe răspunsuri pe cât de multe personae pot să răspundă, pe cât de mulți întreabă.

Și de ce spun asta?

Pentru că fiecare profesionist în domeniu are propriul său sistem de funcționare și de interacțiune cu pacienții săi. Pentru-că fiecare pacient sau fiecare vizitator al unui cabinet de nutriție are propriile așteptări, propriile obiective de îndeplinit. Simplu și firesc!
De aceea, la întrebarea adresată la început, vă voi răspunde în forma în care eu profesez, în forma pe care eu am găsit-o optimă în a dărui maximal celor ce vin către mine tot ce am înțeles și, din ce învăț eu zilnic.

Prima vizită la cabinetul de nutriție este una de cunoaștere, interacțiune și acomodare a celor doi indivizi. Este întălnirea în care pacientul vorbește mai mult decât dieteticianul, întrcât este nevoie de o verbalizare a situațiilor pe care le are de depășit sau de corectat. Acum este momentul conștientizării, prin verbalizre, și a obiectivelor personale pe care acesta le are în derulare, dorințele, așteptările de la viață și stabilirea unui termen pentru înfăptuirea acestora. Această ședință vine în ajutorul său, având un răgaz de introspecție interioară, asistat fiind de un profesionist.

Odată verbaizate obiectivele sau motivele ce l-au determinat să facă această vizită, dieteticianul are posibilitatea să discute despre asistemța sa în realizarea acestor obiective, vorbindu-se despre importanța asumării unei discipline personale, a încrederii realizării obiectivelor propuse, prin suportul professional oferit.
Practic, prima ședință este una de introspecții, este una de mobilizare psihologică și verbalizare a obiectivelor. Este una de cunoaștere și acomodare.

Un nutriționist știe că nu poate începe o dietă fără a face câțiva pași esențiali, de început.

Ce înseaman asta?
Poți schimba dieta unei personae, după ce este realizată o deparazitare intestinală, după o scurtă cură de dezintoxicare, specifică fiecărei personae în parte, condiționată fiind de mai mulți factori.

Ce înseamnă DIETĂ?

Dietă este un mod de viață, înseamnă un regim de hrană de zi cu zi. Dieta nu este un simplu program, pentru o anumită perioadă de timp, pentru a pierde kilogramele în plus. Dieta este mai mult decât atât, este un mod de viață sănătos, odată învățat, asigurând o stare de conștiență a valorii sale, spre menținerea unui bun randament fizic, spre un echilibreu psihic.

Astfel, pentru mine, fiecare pacient reprezintă o persoană conștinetă de importanța hranei, atăt in prevenția oricăror boli, cât și în buna stare emoțională și de adaptare la mediu. Nu scriu diete, asigur un suport spre educarea procesului de nutriție, cu argumente științifice, cu rezultatele avute și cu propria experiență de viață.

Ce este important înainte de a începe o dietă?

Să ne asigurăm că regimul hidric este bine înțeles și însușit. Nu putem vorbi de diete, de stil de viață sănătos, fără să avem în vedere consumul de apă și respectarea unei bune hidratări, zi de zi.

Practic, primele lecții de nutriție sunt aparent simple, însă fără ele nu putem pleca la drum. Sunt cele mai importante…
Iată o sintetizare a lor:

  1. Să conștientizăm împreună nemulțumirile și insatisfacțiile vieții acuale.
  2. Să verbalizăm obiectivele și dorințele noastre.
  3. Să ne fixăm un termen de reușită în tot ce ne propunem.
  4. Să căpătăm încredere, prin conexiunea ce se leagă cu un profesionist, venit în întâmpinarea și în suportul celui ce ”cere” ajutor.
  5. Cunoașterea sau recunoașterea, fără mască, a nemulțumirilor și neâmplinirilor personale, până în momentul prezent.
  6. Acceptarea situației actuale și responsabilizarea pentru pașii ce urmează a fi făcuți.
  7. Insuflarea încrederii de către profesionist, asupra obectivelor personale ce pot fi realizate, cu argumentele specific fiecărei situații.
  8. Curățarea minții și a sufletului de ”reziduurile” acumulate în ani de zile.
  9. Simpla lecție a consumului de apă, câtă apă se bea, ce fel de apă și când se consumă aceasta. Pare o lecție simplă, însă, vă asigur că nci 25% dintre noi nu știm așa un simplu lucru! Nici eu nu l-am știut și l-am învățat!
  10. Încrederea și bucuria pasului făcut. Pacientul pleacă din cabinet întotdeauna optimist, încrezător și plin de dorința de a merge înainte, spre realizarea obiectivelor personale.
Aceștia sunt pașii unei schimbări, cu încredere și mereu cu noi obiective, cu disciplină, să megem înainte!
Să fim sănătoși și mereu să ne bucurăm de viața noatră!

Autor

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro