Timisoara

Acizii Omega 3 impotriva efectelor nocive ale tutunului

Acizii Omega 3 impotriva efectelor nocive ale tutunului

Detalii

Categorie
Tratamente - Operatii
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
771

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acizii Omega-3 impotriva efectelor nocive ale tutunului

Acizii Omega-3 sunt acizi grasi esentiali polisaturati care maresc, considerabil timpul de coagulare al sangelui. Asa se explica de ce in comunitatile care se consuma multe alimente cu Omega-3 (de exemplu japonezii), bolile cardio-vasculare sunt foarte scazute.
Un studiu realizat in Grecia si prezentat la Congresul Mondial de Cardiologie, care a avut loc in Dubai, ne asigura ca acizii Omega-3 ne pot ajuta sa reducem efectele nocive ale tutunului.
Profesorul Gerasimo Siasos, de la Universitatea din Atena, a urmarit timp de 4 saptamani efectul unui tratament oral zilnic cu 2 grame de acizi grasi omega-3 asupra peretelui arterial al unor pacienti fumatori.
S-a ajuns la concluzia, ca cel putin pe o perioada scurta, tratamentul cu Omega-3 imbunatateste rigiditatea arteriala si reduce simtitor efectele nocive ale tutunului asupra peretelui vascular.
Potrivit spuselor profesorului Siasos, efectul benefic al acizilor Omega-3, se datoreaza unei sinergii intre diferite mecanisme antiinflamatorii si anti-arteriosclerotice.
Acizii Omega-3 se gasesc in ton, sardine, pastrav, somon, dar si in unele produse alimentare cum ar fi: ouale, unele produse lactate si biscuitii. Pe langa acestea se recomanda si alte alimente bogate in acizii grasi Omega-3: castraveti, spanac, salata verde, varza de bruxelles, migdale, nuci, capsuni si ananas.

Filtre

Tip: Tratamente