Timisoara

Adrian Tal, director DJST Timiş: „A fost un 2013 foarte bun, dar intotdeauna este loc de mai bine”

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 4 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
821

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, Adrian Tal, a vorbit pentru site-ul instituţiei despre anul 2013, dar şi despre ce urmează. "Timişul a fost frucea la mai multe discipline şi aşa vrem să rămână şi în 2014". În continuare vă prezentăm interviul în cele ce urmează.
Cum s-a văzut anul 2013 din interiorul Direcţiei?
A.T.: Din punct de vedere de sportiv anul 2013 este unul de referinţă. Judeţul Timiş a fost o forţă dominatoare la mai multe discipline: navomodelism, karate, şah, powerlifting, dans sportiv. Trecând la echipe, Timişul a fost "fruncea" la lupte libere, şah, badminton, iar la jocuri, echipa de rugby a ieşit din nou campioană, la fel ca mai multe generaţii de juniori de la CSS Bega, baschet. La sporturile tehnice am stat excelent la motociclism, iar la cele olimpice am stat foarte bine la sporturi ecvestre.
Există totuşi şi regrete după acest an?
A.T.: Da, ne pare rău că sportivul Enache (canotaj) a plecat din Timişoara cu direcţia Bucureşti. Este o pierdere pentru noi, deoarece ne puneam speranţe mari în el. Altfel ne bucură evoluţia Adelinei Pastor care a recâştigat titlul de cea mai bună sportivă a judeţului. Pe mai departe ne dorim să ţinem valorile aici şi să avem cât mai mulţi sportivi care reprezintă Timişul în avionul de Rio.
Care este bilanţul competiţional al Direcţiei?
A.T.: Am bifat 125 de competiţii sportive, dintre care 7 internaţionale de mare anvergură - 3 de tenis, unul de badminton, unul de dans sportiv, Europenele de navomodelism, Liga Balcanică de volei. Toate meritau un premiu pentru organizare, dar cel mai complet a fost Festivalul de Dans, care pe lângă latura sportivă a avut şi una specială.
Care a fost situaţia pe partea de tineret?
A.T.: Conform strategiei guvernului, am implementat programe proprii la Chevereş în care s-a pus în discuţie strategia Guvernului şi a Uniunii Europene pe perioada 2014-2020. În parteneriat cu alte instituţii ale statului am organizat mai multe proiecte, dintre care cel mai important cred eu, a fost cel realizat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a avut drept scop combaterea delicvenţei juvenile. Am mai realizat împreună cu diferite ONG-uri şi cu asociaţii judeţene diferite concursuri, de exemplu de şah, prin care am urmărit integrrarea tinerilor în societatea. Ăe partea de tabere şcolare, Chevereş şi Poieni Strâmbu am avut o activitate în parametrii normali, pe întreg sezonul, în ciuda unor anumite lipsuri.
Ce urmează în 2014 pe agenda DJST?
A.T.: Pe plan de tineret avem un interesant proiect european Comenius Regio împreună cu statul polonez şi de asemenea vom implementa un alt proiect european Erasmus ++ cu autorităţile din Turingen. Pe plan sportiv, vom veghea la buna organizare a Europeanului de baschet junioare U18 - divizia B şi vom avea pe agendă alte multe competiţii importante din care amintesc acum Festivalul de Dans, Cammpionatele Naţionale Şcolare de gimnastică ritmică, Cupa României ecvestră etc. Şi sperăm să avem din nou rezultate bune, pentru că ştim că întotdeauna există loc de mai bine.
Un gând de final...
A.T.: Doresc tuturor bănăţenilor Crăciun Fericit şi un nou an îmbelşugat cu multă sănătate. Din punct de vedere organizatoric mi-aş dori o relaţie mai apropiată cu cluburile timişene să vină spre noi şi să gestionăm împreună cu profesionalism această perioadă grea.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro