Timisoara

Ajutati-o pe doamna mediator Bianca Pintea sa isi salveze sotul de la moarte

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
818

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mediatorul Bianca Pintea poartă o bătălie cumplită zilele acestea pentru salvarea vieţii soţului ei, poliţistul Claudiu Pintea, diagnosticat cu leucemie acută promielocitară. Ea are nevoie de bani pentru a cumpăra 20 de fiole de Trisenox, medicament ce face diferenţa între viaţă şi moarte şi care este, din păcate, extrem de scump.

În curând se împlineşte o lună de când boala poliţistului Claudiu Pintea, soţul mediatorului Bianca Pintea, diagnosticat în 2012 cu leucemie acută promielocitară, a recidivat, iar familia, disperată, nu mai ştie cum să facă rost de bani cu care să cumpere medicamentul Trisenox care poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

“Având în vedere faptul că leucemia acută promielocitară este o formă de leucemie foarte rară, din 7 august 2015 când a început acest coșmar, am căutat cu disperare un om în toată această țară care să fi rezistat tratamentului. L-am găsit și astăzi sper că, cu ajutorul puterii divine, al dumneavoastră și a tratamentului, soțul meu să aibă o a două șansă la viață. Am luat legătură cu Iustin Ştiucă, preotul supraviețuitor, care mi-a dat speranțe. Însă aceste speranțe nu pot fi concretizate dacă nu reușesc să procur și diferența de 20 fiole de trioxid de arsen necesare, fiole promise că vor ajunge la noi printr-o instituție publică, dar care se pare probabil din cauza birocrației și a neînţelegerii neputinței financiare că nu vor mai ajunge. Așa că, deși în viaţa asta nu am cerut nimic nimănui, vă rog să mă ajutați să pot să îmi ajut soțul să trăiască”, a scris pe Facebook în 27 august Bianca Pintea.

Preotul menţionat de ea a adunat 40.000 de euro ca să îşi cumpere medicamentul ce îi prelungeşte viaţa. Bianca Pintea însă nu a reuşit să facă încă lucrul acesta, aşa că a revenit cu o postare pe Facebook.

“De parcă n-ar fi suficientă durerea, disperarea, neputința în fața bolii și spaima în fața morții trebuie să trecem și prin umilința de a cerși, de a fi judecați sau ignorați pur și simplu.Trăim într-un stat de drept, suntem cetățeni europeni, plătim asigurări de sănătate, suntem executați silit pentru neplată, dar, în momente de boală cumplită, trebuie să așteptăm milă și compasiune de la semeni pentru a ne cumpăra medicamentele. E nedrept! De ce viața unui om trebuie cuantificată în zeci de mii de euro? De ce sistemul sanitar românesc nu asigură bolnavilor medicamente? De unde să scoată un bolnav zeci de mii de euro pentru a avea șansa de a trăi? De ce dreptul la viaţă trebuie cumpărat pe bani grei? De ce orice asigurat din UE poate cumpără Trisenox cu 4.70 Euro dacă are recomandare de la medic hematolog? Unde e egalitatea de șanse? De ce România a scos de pe listă acest medicament? De ce nu poate fi asigurat bolnavilor de leucemie acută promielicitara în spitale? E dreptul lor la viaţă. M-am săturat să cerșesc milă, toți cei care mă cunosc știu că sunt un om demn care sunt dispus să lupt până la capăt. Într-o lume în care plătim asigurări de sănătate e nedrept să îți cerșești dreptul la viață când există tratament”, a mai scris Bianca Pintea.
În 2012, când Claudiu Pintea a aflat de ce boală suferă, colegii şi prietenii din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud i-au sărit în ajutor.

„Soțul meu lucrează într-o instituție publică, Poliția Bistrița. Am primit și acum, și în 2012, ajutor din partea colegilor, prietenilor, cunoscuților și a celor cu suflet. Am luat credite peste credite și atunci, și acum să pot susține financiar tratamentul. Azi însă întreb public: unde sunt sindicatele, unde e IPA, unde e Casă de Asigurări de Sănătate? Unde e dreptul bolnavului la tratament? Da, oameni buni: leucemia acută promielocitara poate fi tratată cu Vesanoid și Trioxid de arsen. Dar, culmea, bolnavul internat în spital trebuie să le cumpere. De ce? Pentru a avea şansa să trăiască! De ce să fii obligat să accepți un tratament alternativ pentru că e mai ieftin și probabil dacă nu mori dă rezultate când există Protocoale Internaționale de tratament care spun clar că tratamentul este Trioxidul de arsen? În România însă nu există şi noi plătim asigurări de sănătate sau, mă înşel, şi plătim ceva alternativ. Fac apel la dumneavoastră: haideţi să salvăm o viaţă, haideți să salvăm acei bolnavi de leucemie acută promielocitară care își pot continua viață dacă au tratament”, a adăugat ea.

Pe Facebook, Bianca Pintea a postat o chitanţă: “Atât costă 10 fiole de Trisenox.Le-am achiziționat din Germania, dar tratamentul e de 50 de fiole, ori costurile depășesc imaginația unui om și așa bolnav. Nu reușesc să strâng diferența de bani pentru a cumpăra cele 20 de fiole de Trisenox care ne mai lipsesc. Trebuie să existe o posibilitate prin Casa de Asigurări, prin Poliție, prin orice, dar se pare că nu mă aude nimeni”, a adăugat ea.
Cum puteți să o ajutați pe Bianca Pintea?

La telefon: 0751502506, dar şi pe Facebook: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=375704342630524&set=a.342624242605201.1073741826.100005728833526&type=3&theater

De asemenea, puteţi face donații în conturile deschise la Raiffeisen Bank Bistrița pe numele Pintea Marta Bianca
RO21 RZBR 0000 0600 1430 1210 – LEI
RO47 RZBR 0000 0600 1608 4475 – Euro
Cod SWIFT: RZBR ROBU