Timisoara

Alice in Wonder Land

Detalii

Categorie
Articole - anunturi
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Apartine de
Boheme Delices
Vizualizari
678

Voteaza & Distribuie

Descriere

O nouă dimineață începe cotidianul cu mii de pași grăbiți si gânduri zgribulite de frig. Pe o stradă încărcată de amintiri, un miros dulceag colorează griul istoric. Pare a fi un miros devotat copilăriei, plin de zâmbete și raze diafane, o mireasmă a poveștilor.

Mirosul familiar vine de la un boutique cochet ce seamănă cu o casuță de turtă dulce. Un spiriduș stă și servește mici porții de dulce fericit curioșilor pofticioși. În spate, Magicianul cofetar împreună cu albinuțele lui, țes miere cu lapte viu și praf roz, pe care le coc în foc fermecat.

În cășuță, o fată drăgălașă chicotește și bea ceai, în timp ce dansează printre voaluri ușoare și lungi. Spiridușii, ascunși după cești, învârt cheițele, iar mesele sunt din nou pline cu bunătăți și mult ceai.
Cu siguranță că acea fată este Alice, căci toate ființele din ținut veneau la micul ospăț, să-i vadă podoabele de zahăr. Acestea erau dăruite chiar de însăși Regina Prajiturilor, ce se înfățișează în fața fetei, pășind pe un covor fondant acoperit cu petale de macarons.

Și ce veselie s-a mai făcut în căsuța Boheme: au venit greierii cântăcioși cu acorduri de jazz, apoi Zâna Florilor, ce a făcut să crească din pereți sterpi, mii de buchete gingașe. Vestea a mers departe venind și Nimfele să adore minunatele bijuterii dulci, urmate de cei doi Străjeri ai Culorilor.

Și ceasurile ticăie, greierii cântă, Nimfele dansează, Regina împletește bijuterii din prăjituri, iar Străjerii picteză culori și lumini zâmbitoare. Măiastra Noapte vine încet , risipind în juru-i nori pufoși de vată dulce și cu toții adorm.

Tiptil tiptil, spiridușii o trezesc pe Alice să o ducă pe alte tărâmuri. Copila sărută suav frunțiile tuturor, șoptește mulțumiri calde Reginei, ursește pe Zâna Florilor și dăruiește Magicianului mai multe rețete fermecate, nemaivazute până atunci.
Zorii învie încet și în depărtare se aud alți pași grabiți, alte gânduri zgribulite. Chiar și azi căsuța Boheme e acolo și în fiecare zi se spun alte basme pline de povești nemuritoare. Însă doar cei cu sufletul veșnic tânăr, pot vedea portița de la Boheme ce duce spre Țara Minunilor.