Timisoara

AMR 8 zile pana la deschiderea primei editii a Salonului ROVINHUD

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
559

Voteaza & Distribuie

Descriere

AMR 8 zile până la deschiderea primei ediții a Salonului ROVINHUD
- salonul vinurilor de bun gust -

Prima ediție a Salonului ROVINHUD va avea loc în perioada 14-16 noiembrie, la Hotel Timișoara și va aduce o serie de premiere de cea mai înaltă clasă în domeniul vinicuturii din România.
“Este pentru prima oară în România când se organizează un Salon de vinuri la care participă crame de nișă ce expun doar vinuri de bun gust, iar experți de talie mondială vor susține masterclassuri celor interesați să învețe mai mult despre vin. În plus, se promovează responsabilitatea socială - întreg profitul fiind donat Asociației Ceva de Spus, pentru achiziționarea unui microbuz accesibil persoanelor cu dizabilități.“ a declarat Zoltán Szövérd-Szép, coordonator eveniment.
Participanții vor putea degusta vinurile cramelor din România (Alira, Avincis, Balla Géza, Corcova, DAVINO, Halewood, Liliac, Crama Oprișor, Petro Vaselo, Crama Rătești, Cramele Recaș, SERVE, Prince Știrbey, VINARTE), Ungaria (Attila Wine, Demeter Pincészet, Kaláka Pince), Spania (Crama Borha), Italia (Heinrig Distribution) și Portugalia (Premium Drinks).

Programul evenimentului se va derula, după cum urmează:

Vineri, 14 noiembrie, între orele 16:00 – 20:00 este o zi dedicată angajaților din domeniul HORECA și magazinelor de specialitate pentru a facilita discuții, contacte noi, afaceri între expozanți și vizitatori.

Sâmbătă 15 noiembrie și duminică, 16 noiembrie, între orele 11:00 – 20:00 sunt zile deschise publicului larg, tuturor iubitorilor de vin, indiferent dacă sunt amatori sau profesioniști, dacă sunt pasionați sau doar consumatori ocazionali. Tot sâmbătă vor avea loc masterclass-urile susținute de invitații la eveniment - experți cu renume mondial în domeniul vini-culturii: Jancis Robinson, Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Marii Britanii; Nicholas Lander, critic de restaurante pentru Financial Times; Alkonyi László, scriitor de vin și expert al regiunii Tokaj; Németh Ágnes, organizatoarea salonului de vinuri VinCE Budapest.

Pe lângă accesul la programul mai sus menționat, la intrare participanții vor primi și un pahar de degustare Schott&Zwiesel și caietul de buzunar al evenimentului cu descrierea fiecărui expozant.

Biletele la salon și la masterclassuri pot fi cumpărate la sediul Asociației ”Ceva de Spus” (str. Munteniei nr.6), magazinul de vinuri Bibliotheka (str. Eugeniu de Savoya, nr. 24) și online pe site-ul www.eventim.ro.
Mai multe detalii găsiți la www.salonul.net sau la tel: 0721.613.521 (Zoltán Szövérdfi-Szép, organizator).

Parteneri media: Vinul.ro, TVR Timișoara, Radio Timișoara, TION, Agenda, 24FUN, Food Crew, România Pozitivă
Parteneri culturali: Opera Română Timișoara, Teatul Național Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”
Susținători: Soundcreation, Porsche Romania, Dunavox, Andreea Express, Ornella Printing, Grafoprint