Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Cum sa iesim din postul alimentar?

Cum sa iesim din postul alimentar?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
1871

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Nu-i atât de important postul alimentar, pe cât este de important felul în care ieșim din el!”, spune o vorbă din bătrâni și drept vorbește! În fiecare an, în prima săptămână după Paşti spitalele sunt pline cu bolnavi suferinzi de afecțiuni digestive, pancreatite, coleciste sau ulcere perforate, boli provocate de… ieşirea greşită din Postul Mare, sau de abuzul de mâncare și băutură, pur și simplu. M-am tot întrebat, care este ponderea mai ridicată: a celor ce au ținut post și s-au năpustit pe produse de origine animală fără discernământ sau a celor ce nu au ținut post și au făcut abuz major de mâncare și alcool? Este interesant de aflat…
Revenirea la regimul alimentar normal ar trebui să fie făcută lent şi atent. Ieşirea din Post, ar fi bine să fie făcută cu înţelepciune.

Pentru cei care au postit în toate aceste săptămâni este firesc să luăm în consideraţie modul în care vom trece de la masa de post la masa festivă, fără a aduce prejudicii sănătății și stării de bine. În timpul postului, chiar dacă acesta durează doar cîteva zile, stomacul se va reduce în dimensiuni şi organismul produce enzime care descompun doar amidonul, celuloză, zahărul, proteinele vegetale şi grăsimile.

Înainte de începerea mesei vă puteţi bucura de un păhăruț de țuică, așa cum e tradiția românului, sau de un pahar de vin roșu ciocnit cu cei dragi, la masă. Şi apoi, puteţi începe încet a mânca, alegând doar un tip de proteină animală la o masă.
  • Doriți să ciocniți un ou, să o faceți, dar la aceea masă mai serviți doar salată și poate o felie de cozonac sau o bucată de pască.
  • Dacă vă este dor de brânză sau de caș, bucurați-vă de acestea, alături de ceapă, ridichi. Serviți și pască sau cozonac, și gata masa!
  • Vreți carne? Este bine de știut că şniţele, chiftele, sau carnea roșie, ar fi bine să nu fie în primele alegeri de proteină animală, astfel pregătite. Carnea roșie procesată, este o bombă după perioada de post! Dacă totuși doriți carne din prima zi, să fie cu măsură și să fie servită cu multe legume și cu multe frunze verzi. Iar aceasta reprezintă o masă, fără nimic altceva.
Bunul simţ şi sentimentul de a mânca cumpătat încă nu a afectat pe nimeni ca să trebuiască dus de urgență la spital!

Mai apoi, să nu uităm, cu cât perioada de post a fost mai lungă, cu atât mai mare ar trebui să fie perioadă de tranziţie, de trecere la o dietă cu toate cele trei tipuri de proteină animală – brânză, ouă, carne. Este dificil pentru tractul gastro-intestinal a produce mai multe enzime responsabile pentru scindarea grăsimilor animale şi produselor din carne. El are nevoie de timp, de reacomodare...

Trecerea bruscă de la un fel de alimentație la alta, fără a ține cont și de cantitate, nu are cum să ne facă bine. E lesne de înțeles! Dacă doriţi să mănâncaţi de toate - nu uitaţi măsura!

E o diferenţă între a mânca cu bucurie şi a mânca de plăcere. Sunt două stări, una sufletescă, iar alta-I trupescă. Să ne amintim că adevărata bucurie ține de suflet! Zile frumoase tuturor, cu multă bucurie și liniște adâncă în sufletele fiecărui român! Iar strigatul acesta de biruință, “Hristos a înviat”, să fie în glasul fiecăruia, cu putere și credință!

Autor

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro