Timisoara

Teatrul Thespis aniverseaza 54 de ani

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 luni si 1 saptamana
Apartine de
Teatrul Thespis
Vizualizari
1275

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 11 iulie 201920:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Joi, 11 iulie 2019, de ziua fondatorului său, Diogene V. Bihoi, Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor aniversează 54 de ani de existenţă.
Până la dispariţia sa din 2002, Lelu Bihoi invita de ziua lui thespisienii şi prietenii apropiaţi în livada sa de vișini și cireși; acum Thespis-ul îi sărbătoreşte ziua în spaţiul în care au crescut şi l-au cunoscut sute de tineri iubitori de teatru. Anual, ziua lui este prilej de reunire a membrilor mai vechi sau mai noi ai trupei din care, din 1965 încoace, au făcut parte sute de oameni, care acum sunt răspândiţi pe toate continentele şi activează în toate domeniile (unii în teatru, unii în -bussines, unii în media, unii în medicină, alţii ingineri :) ). Cu toţii împart amintirea anilor petrecuţi în laboratorul uman şi teatral al Thespis-ului.

Primele întâlniri teatrale ale celor care aveau să constituie mai târziu Teatrul Studenţesc Thespis aveau loc în 1965 în Clubul Universităţii, an de an activitatea luând amploare, colaborările cu diverşi artişti din peisajul timişorean (artişti plastici, poeți, muzicieni – şi îi amintim aici doar pe tinerii, pe atunci, Phoenix) aducând acest teatru tânăr şi non-conformist (dizident, chiar) în conştinţa publicului de artă timişorean. Locaţia s-a schimbat în anii ce au urmat, după Revoluţia din 1989 Teatrul Thespis activând sub umbrela Casei de Cultură a Studenţilor, locaţie în care va şi avea loc Aniversarea, respectiv în studioul 202 “Diogene V. Bihoi”.

Cu ocazia întâlnirii membrilor mai vechi și mai noi se va prezenta, începând cu ora 20, spectacolul ”Homo Homini Lupus sau Adevărata poveste a Scufiței Roșii”, după un scenariu al lui Lelu Bihoi, în regie colectivă.

Mulțumim spectatorilor care ne-au fost alături de-a lungul timpului. La mulţi ani, Thespis!

Sursa informatii: www.primariatm.ro

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta