Timisoara

Apetit Anarhic, Arta si Afect - Anetta Mona Chisa

Apetit Anarhic, Arta si Afect - Anetta Mona Chisa

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
252

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 12 aprilie 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

CALINA Spațiu de Artă Contemporană prezintă

APETIT ANARHIC, ARTĂ ȘI AFECT
Artist talk
Anetta Mona Chișa

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 19

Cum se leagă mâncarea cu arta? - o întrebare care a primit o atenție sporită doar în ultimele decenii în domeniul esteticii, filozofiei, și a artei; prezentarea se va concentra pe aspectele prin care mâncarea aparține simultan de lumile economiei, ecologiei, mitologiei, politicii, culturii/artei; a vorbi despre mâncare înseamnă a vorbi despre transformare.
Talk-ul va fi concentrat pe tema artei și a mâncării - art, food, politics, metaphysics de la hierarhizarea simțurilor până la metafizica mâncării.

Anetta Mona Chișa s-a născut în România și actualmente activează la Praga și la Bratislava, lucrând în colaborare cu Lucia Tkacova. Opera lor dovedeşte o preocupare constantă, subversivă, de a înţelege în profunzime climatul socio-cultural contemporan. Abordarea subiectelor cu care lucrează este întotdeauna insoţită de reflecţie și autoconștientizare, ceea ce face ca opera lor să se sustragă unor definiţii concrete sau clasificărilor facile.
Lucrările lor au fost expuse în muzee și spaţii artistice precum Art in General (New York) n.b.k. (Berlin), MuMoK (Vienna), The Power Plant - Contemporary Art gallery (Toronto), KINDL – Centre for Contemporary Art (Berlin), Migros Museum für Gegenwartskunst (Zürich), Schirn Kunsthalle (Frankfurt), Museum of Contemporary Canadian Art (Toronto), Whitechapel Gallery (London) şi în cadrul 54 Bienalei de la Veneţia, Bienalei de la Taipei, Bienalei de la Moscova, Manifestei 10, Art Unlimited Basel, etc.

ARTISTHETEACHER este un proiect inițiat de Bogdan Rața împreună cu Alina Cristescu, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și va conține conferințe, dezbateri performance, expoziții, prezentări și workshop-uri în perioada februarie - iulie 2017.

Foto:
ANETTA MONA CHIȘA & LUCIA TKACOVA
Features repeat creatures
digital print, 2012

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta