Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Aranjarea mesei: 7 trucuri ușor de pus în practică

Aranjarea mesei: 7 trucuri ușor de pus în practică

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
601

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Aranjarea mesei se dovedește, adesea, o operațiune delicată. Indiferent că vorbim de o ocazie festivă, o cină în familie sau un brunch alături de prieteni, trebuie să cunoști regulile care te ajută să faci o impresie bună și să nu omiți niciun detaliu. Cu toate că mulți consideră că eticheta pentru aranjarea mesei a fost creată pentru a provoca multe confuzii, în realitate, toate aceste norme care compun eticheta ne fac viața mai ușoară, ne ajută să ne simțim confortabil și să evităm diverse neplăceri, fie că suntem gazde sau musafiri. Dacă ai nevoie de puțină inspirație pentru a pregăti masa într-un mod cât mai profesional, descoperă, mai departe, câteva trucuri ușor de pus în practică.

1. Folosește spațiul în mod eficient

În primul rând, trebuie să știi câți oaspeți ai la masă pentru a folosi spațiul în mod eficient. Apoi, alege dimensiunile farfuriilor în funcție de cea a mesei, pentru a se încadra armonios și evită să încarci spațiul cu obiecte inutile. Ai grijă ca fiecare invitat să aibă spațiu suficient pentru a intra sau ieși ușor la masă.

2. Alege culoarea feței de masă

Stabilește tema evenimentului, după care ține cont de unitatea de stil și coloristică. Dacă vorbim de o cină formală, fața de masă trebuie să fie albă, crem sau ivoire. Aceste culori sunt ideale și atunci când vrei să adaugi accente de culoare prin detalii decorative, pentru că se potrivesc perfect cu alte nuanțe. În cazul în care aranjezi masa pentru Sărbători, poți folosi o culoare puternică pentru fața de masă, cum ar fi roșu, ca simbol al Crăciunului, sau verde cu galben ori roșu cu galben, de Paște. Regula generală este să folosești o paletă restrânsă de culori și materiale de calitate, precum bumbacul.

3. Aranjează cu atenție vesela

Primele obiecte pe care le vei pune pe masă sunt farfuriile, fiindcă acestea vor folosi ca reper și pentru poziționarea celorlalte elemente. Așază, întâi, farfuriile de bază care folosesc drept suport, apoi, pune câte o farfurie pentru fiecare fel de mâncare pe care îl vei servi, chiar dacă este antreu, fel principal, supă sau desert. Bolul pentru supă poate fi adus și atunci când servești masa, deja umplut, dar poți să-l pui la fel de bine și de la început.

4. Ordonează tacâmurile în funcție de marginea mesei

Tacâmurile se aranjează pe masă în ordinea în care vor fi servite felurile culinare. În partea stângă stau întotdeauna furculițele, iar în cea dreaptă lingurile și cuțitele. Furculița, lingurița sau cuțitul pentru desert se așează în fața farfuriei de bază. Alinierea tacâmurilor trebuie făcută ținând cont de marginea mesei, distanța fiind de 1-2 cm până la mâner, păstrând aceeași linie cu marginea farfuriei.

5. Optează pentru șervețele simple

Este indicat să folosești șervețele de masă simple, chiar uni, de bună calitate. Acestea se vor pune în stânga furculițelor sau pot fi prinse ori împachetate într-un mod decorativ și așezate chiar pe farfuria de bază.

6. Așază corect paharele pentru băuturi

Pe masă trebuie să se regăsească, întotdeauna, un pahar pentru apă, unul pentru vin alb și altul pentru vin roșu. Acestea se așază în partea dreaptă a farfuriei, deasupra cuțitelor, în ordinea menționată, în linie dreaptă sau sub formă de triunghi. Dacă vorbim de o masă festivă, poți pune și un pahar special, pentru șampanie, iar în cazul în care vrei să servești cafea ori băuturi aperitiv precum lichior sau whisky, pune paharele și ceștile pentru aceste băuturi pe o masă separată.

7. Dă o notă personală aranjamentelor

Deși ai nevoie de spațiu pe masă pentru farfurii, pahare, tacâmuri și platouri, poți veni și cu ornamente și decorațiuni specifice, în funcție de eveniment. Optează pentru un singur element central – o vază cu flori, fructe de sezon, un coșuleț cu globuri ori un suport de lumânări, iar, dacă vrei o masă mai sofisticată, pune și alte elemente în dreptul fiecărui oaspete, cum ar fi mici daruri sau decorațiuni asortate cu produsul din centru.

Bunele maniere ne obligă să cunoaștem măcar o parte din regulile pentru aranjarea mesei. Ia în considerare sfaturile de mai sus, iar, data viitoare, uimește-ți invitații cu preparate culinare delicioase și un rafinament incontestabil în ceea ce privește decorarea și aranjarea mesei.

Sursa foto: p0.piqsels.com/preview/873/617/80/chairs-close-up-dining-room-dining-table.jpg

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro