Timisoara

Artistii plastici timisoreni expun in tara si in strainatate

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
521

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În prima decadă a lunii iunie Fundatia Umanitara Art Mondo din Arad a lansat ân cartierul Aradul Nou, în staţia de tramvai foarte populat de pe Calea Timişorii nr. 4, prin expunerea lucrării „Lumini Zodiacale” deprof.univ.Dr. Rodica Banciu Regep, profesor la Facultatea de arte şi design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, născută în comuna Secusigiu din judeţul Arad. Proiectul iniţiat şi coordonat de Alina Paina (Lazau) şi-a propus drept scop expunerea pe durata unei zile a operelor de arta pe faţadele clădirilor din oraşul de pe Mureş, în puncte cheie, pentru a le face accesibile publicului larg, pentru a le face inevitabile.
Artistul vizualMarius Jurca, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Timişoara, a fost prezent cu instalația digital-interactivă Matrice_2013 în Expoziţia internațională Pixels of identities, parte a festivalului MORPHOS – Sustainable Empires, international architecture, video-art, photography, installation and performing art festival. Expoziția s-a desfăşurat în perioada 6 - 13 iunie 2014 la Palazzo Albrizzi în Veneția (Italia).
Pictor Rodica Ruja, membru al Filialei din Timişoara a UAP, a participat la
expoziţia-concurs, organizată de Primăria localităţii Weissenburg (Germania). Dintre 200 concurenţi din diferite ţări au fost selectaţi lucrările create de 22 artişti. Printre fericiţii preferaţi ai juriului de specialitate s-a numărat şi operele tânărei artiste Rodica Ruja, absolventă a Facultăţii de arte şi design a Universităţii de Vest din Timişoara.