Timisoara

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR)

Asociația pentru Promovarea Femeii din România

Detalii ONG/organizaţie

Adresa
Timisoara, Strada Letea, nr. 46
Telefon
0256293183
Fax
0256293183
Web
www.apfr.ro
Categorie
ONG şi organizaţii
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
6685

Voteaza & Distribuie

Prezentare ONG/organizaţie

Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania - APFR s-a format in 1997 ca o filiala a Fundatiei IKON din Galati, ale carei activitati constau in oferirea de ajutoare (haine, alimente) familiilor cu multi copii. In aceasta perioada s-au observat alte nevoi specifice ale femeilor timisene, indicand directia in care a fost necesara actiunea. Astfel, in 1999 a fost infiintata APFR avand scopul specific de a asigura femeilor din Timisoara si din judetul Timis serviciile de care au nevoie precum: asistenta sociala si reprezentare in instanta, consiliere, acces la programe generatoare de venituri si infiintarea unei linii telefonice de criza pentru fetele si femeile victime ale violentei in familie si abuzului fizic.

Misiunea A.P.F.R.: Educarea intregii societati prin promovarea unor politici afirmative si nondiscriminatorii pentru cresterea calitatii vietii femeii din Romania.

Grup tinta:
  • Fete si femei victime ale violentei in familie, abuzului sexual si traficului.
  • Femei implicate in politica, management, mass-media, ONG-uri si administratie.
  • Femei din mediul rural si din medii sociale defavorizate.
  • Femei detinute.
Obiective:
  • Constientizarea societatii asupra subiectului drepturilor omului, violentei in familie si politicilor democratice, prin programe educationale care urmaresc interesele societatii in absenta oricaror forme de discriminare.
  • Acordarea unor servicii de sprijin social care vizeaza identificarea, interventia psiho-sociala, asistarea gratuita in instanta, precum si integrarea pe piata fortei de munca a femeilor defavorizate, cu familii disfunctionale sau victime ale violentei in familie si traficului de femei.
  • Campanii de lobby si advocacy pentru promovarea unei legislatii si a unor practici legislative adecvate care sa ofere protectie victimelor violentei in familie, abuzului sexual si traficului.

Motto : “Cand oamenii au viziune, mai e nevoie de un singur lucru pentru a realiza visele, perseverenta.”
(Marga Fripp – Presedinte si fondator A.P.F.R.)
http://www.apfr.ro/

Orar ONG/organizaţie

Luni - Vineri: 8:30 - 17:00

Filtre ONG/organizaţie

Zone din Timisoara: Girocului