Timisoara

Asociatia Timisoara - Capitala Culturala Europeana prezenta la Ziua Timisoarei 2015

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
527

Voteaza & Distribuie

Descriere

Urează „La mulți ani!” Timișoarei alături de Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană
Susţine Timişoara 2021 – oraş candidat cu ideile tale

Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană invită cetățenii de Ziua Timișoarei (1-3 august) să transmită mesajele lor despre cum vor să arate oraşul în 2021.
Acest sfârşit de săptămână aduce un motiv de sărbătoare pentru timişoreni, Ziua Timişoarei. Alături de concerte, lansări, turneu de minifotbal sau cros nocturn, locuitorii Timişoarei se vor putea bucura de acţiuni prin care vor afla mai multe informaţii despre ce înseamnă titulatura de Capitală Culturală Europeană, cu ajutorul membrilor şi voluntarilor Asociaţiei, care se vor afla în mijlocul evenimentelor. Aceştia îi vor încuraja pe cetăţeni să susţină proiectul, să transmită urările lor şi să fie parte a acestui proces prin ideile pe care le au pentru Timişoara anului 2021.
La standul ce va fi amplasat pe str. Mărăşeşti, de la ora 19.00, în perioada 1 – 3 august, timişorenii se vor întâlni cu membrii şi voluntarii Asociaţiei, care le vor oferi informaţii despre procesul de candidatură şi despre impactul pe care un asemenea titlu îl va avea asupra oraşului. Prima etapă a concursului e în plină desfășurare și se sfârșește pe 10 octombrie 2015, când dosarul de candidatură trebuie depus la București.
"Candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces care vizează în primul rând comunitatea locală şi cetăţenii, de aceea Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană va fi prezentă la manifestările care vor avea loc cu ocazia Zilei Timişoarei, între 1 şi 3 august. Prin prezenţa noastră la evenimentele prilejuite de Ziua Timişoarei, dorim să îi îndemnăm pe timişoreni să ne spună cum văd oraşul în anul 2021. Totodată, intenția noastră este de a discuta cu oricine este interesat despre candidatură, activitățile noastre şi implicarea în viața culturală a orașului. Echipa noastră va fi acolo pentru a răspunde tuturor întrebărilor și pentru a primi sugestii de la toți participanții la eveniment." - spune Simona Neumann, director executiv al ATCCE.

Despre Asociația Timișoara – Capitală Cultural Europeană
Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană s-a înființat în anul 2011 și are ca obiectiv principal pregătirea candidaturii orașului Timișoara pentru titlul de Capitală Cultural Europeană în anul 2021. Viziunea Asociației este ca Timișoara să devină un pol de excelență în spațiul cultural european. Detalii suplimentare și noutăți despre activitățile ATCCE 2021 pe site-ul dedicat (www.timisoara2021.ro), pe pagina de Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu) şi pe contul de Instagram (www.instagram.com/timisoara2021).

Despre alte campanii curente ale Asociației
Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană în 2021 continuă campaniile de consultare şi informare a locuitorilor oraşului începute în primăvara acestui an. Utilizatorii de internet sunt invitați să citească poveștile culturale ale Timișoarei de ieri și de azi pe microsite-ul tminro.timisoara2021.ro sau să ia parte la acțiunea prin care ATCCE 2021 îi provoacă să fotografieze Timișoara culturală folosind hashtag-ul #TM2021 pe Instagram.