Timisoara

Atenţie la tratament!


Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
TVT 89
Vizualizari
7

Voteaza & Distribuie

Descriere


Numărul timişorenilor muşcaţi de căpuşe se menţine şi la ora actuală destul de ridicat. Zilnic, 5-6 oameni se prezintă în ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase cu o astfel de problemă. Numărul este în realitate mai mare, întrucât, pe lângă aceştia sunt şi persoane care se tratează după ureche.
Odată ce vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, este clar că trebuie să cereţi ajutorul unui specialist. Care, la rândul lui, trebuie să recomande un tratament adecvat.
“orice tratament trebuie să aibă recomandare medicală. Dacă ne tratăm după ureche, chiar dacă nimerim tratamentul, ne putem aştepta la reacţii adverse” Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului Victor Babeş
Cu toate acestea, sunt persoane care apelează la recomandările farmaciştilor, fără ca înainte să se prezinte la specialist. Medicii au şi o explicaţie pentru asemenea situaţii:
“în primul rând putem vorbi despre accesibilitatea mai greoaie la medicul specialist, iar în al doilea rând, costurile pentru consultaţii şi tratamente de specialitate” Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului Victor Babeş
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de victime ale căpuşelor a crescut alarmant. Iar pe lângă persoanele cu probleme reale sunt şi cele care vin să vadă dacă au fost sau nu muşcate de insecte.
Dana Petruţ
Taguri:


Sursa informatii: tvt89.bridgeman.ro