Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

7 locuri de pus pe Instagram din județul Timiș

7 locuri de pus pe Instagram din județul Timiș

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1543

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cu reședința de județ în Timișoara, Timiș este situat în vestul țării, unde România se învecinează cu Serbia și cu Ungaria. Capitala județului este al doilea oraș ca mărime din țară și este un important centru economic și cultural. Timișoara și-a câștigat renumele de ,,Mica Vienă”, datorită clădirilor construite în stil austriac.

Astăzi, județul Timiș este un important punct de atracție pentru turiști și trebuie să îl adaugi pe lista locurilor vizitate. Dacă vrei să urci pe Insta cele mai tari locuri din Timiș, găsești mai jos o listă cu obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi. Cât despre un super-device, cu care să faci aceste poze, F64.ro te așteaptă cu oferte pe care nu le poți trece cu vederea.

Să începem:

Casa Bruck

Casa Bruck se află în Piața Unirii și este cea mai fotografiată clădire din Timișoara, fermecându-i pe turiștii care vin să o admire. Situată în cea mai impresionantă și veche piață a orașului de pe Bega, Casa Bruck este una dintre clădirile care îți va aduce aminte de perioada de trecere arhitecturală dinspre baroc spre modernism.

După construirea casei, Salamon Bruck a deschis o farmacie la parterul imobilului, care funcționează și acum și care încă păstrează o parte din mobilierul original. Farmacia se remarcă și prin vitraliile sale unde găsim cuvântul farmacie scris în cele trei limbi folosite în Timișoara în acea perioadă: română, germană și maghiară.

Castelul Huniade

Castelul Huniade (Muzeul Banatului) este unul dintre multele obiective turistice cu care se poate mândri județul Timiș. Mai mult decât un monument istoric, castelul este și cea mai veche clădire din Timișoara, fiind construită pe ruinele unui vechi castel din secolul al XIV-lea. Muzeul prezintă un interes deosebit datorită istoriei sale îndelungate și a stilului arhitectonic, dar și grație exponatelor interesante. În fața castelului se află și un felinar inscripționat in 4 limbi care amintește de perioada când Timișoara devenea primul oraș european cu iluminare stradală pe bază de curent electric și al doilea din lume, după New York.

Strada Alba-Iulia

Strada Alba-Iulia din Timișoara este cu siguranță una dintre cele mai fotografiate locuri din județ. Strada a fost decorată cu sute de umbrele colorate și din 2014 este amenajată în fiecare an. În perioada aprilie-iunie strada devine neîncăpătoare datorită oamenilor care vin pentru a imortaliza cerul colorat cu umbrele.

Canalul Bega

Canalul Bega traversează orașul de la un capăt la altul și este primul canal navigabil construit în România. Din păcate, în prezent nu se mai poate naviga pe el, dar este folosit pentru agrement și, datorită numeroaselor lucrări prin care a trecut, astăzi este pus în valoare, fiind vizitat de un număr impresionant de turiști. Primăvara, malul Begăi este superb, copacii înfloriți de pe mal fiind cei mai fotografiați. Așa că oricând îți dorești să ai mai multe like-uri, o poză pe mal te salvează.

Mlaștinile Satchinez


Mlaștinile Satchinez din Timiș reprezintă astăzi una dintre ultimele porțiuni mlăștinoase, întinse, din Valea Ierului. Zona este supranumită ,,Delta Banatului” și este o rezervație naturală ornitologică. Aici se afla aproximativ 150 de specii de păsări, 93 de tipuri de plante acvatice și peste 900 de specii nevertebrate. În rezervație trăiesc, de asemenea, vulpi, iepuri, căprioare și porci mistreți. O poți vizita în prezența unui ghid turistic, iar pozele făcute aici vor fi, cu siguranță, pe placul prietenilor tăi de pe Instagram.

Pajiștea cu narcise de la Bătești

Cunoscută drept ,,grădina cu flori a Banatului”, pajiștea cu narcise de la Bătești se transformă într-un loc de poveste la începutul lunii mai. Situată la câțiva kilometri de orașul Făget, județul Timiș, minunata grădină a fost declarată rezervație naturală de interes național. Pe lângă frumusețea lor, unicitatea florilor ce cresc aici este dată și de faptul că, odată culese, nu vor rezista mai mult de 24 de ore. Îți recomandăm să păstrezi florile doar în fotografii deoarece acestea vor rezista mult de o zi pe profilul tău de Instagram și le vor încânta privirile și celor ce nu vizitează această pajiște.

Piața Victoriei din Timișoara

Piața Victoriei este străjuită de Catedrala Mitropolitană, cea mai înaltă biserică din România la ora actuală, iar în partea opusă se înalță clădirea Operei care adăpostește patru instituții de cultură. Piața îți oferă posibilități nebănuite de a fi pozată și este superbă atât sub nămeți, cât și primăvara. Dacă dorești să faci o poză reușită, viziteaz-o seara târziu sau dis de dimineață, când nu e forfotă mare.

Așadar, acestea ar fi câteva locuri din județul Timiș, pe care le poți poza și posta pe profilul tău de Instagram.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/color-umbrella-red-yellow-blue-1521491/

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro