Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

4 verificari pe care sa i le faci masinii inainte de a pleca la drum

4 verificari pe care sa i le faci masinii inainte de a pleca la drum

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
447

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Intretinerea unei masini presupune mai multe tipuri de verificari. Unele sunt obligatorii prin lege, altele tin de grija pe care o acorzi vehiculului. Atat pentru naveta zilnica, dar mai ales in cazul calatoriilor efectuate la mare distanta, este important sa verifici anumite sisteme si componente. Iata care sunt cele mai uzuale:

Nivelul lichidelor esentiale

Fluidele au un rol esential pentru buna functionare a masinii tale. Pe langa carburant, fara de care motoarele cu ardere interna nu pot fi puse in miscare, mai ai de verificat si alte recipiente. Primul in ordinea importantei este nivelul uleiului de motor. Ridicarea capotei si verificarea jojei de ulei trebuie sa devina un reflex pentru orice sofer. Indiferent daca masina ta consuma sau nu ulei, inainte de fiecare drum trebuie sa verifici daca nivelul este optim si sa completezi cu lichidul potrivit in eventualitatea scaderii acestuia.

Vasul de expansiune este recipientul spre care trebuie sa-ti indrepti privirea in continuare. Indiferent de sezon, lichidul de racire trebuie sa fie intre limitele minim si maxim. De asemenea, exista aparate speciale care masoara concentratia de antigel. Un recipient ce tine de confortul si siguranta ta la volan este vasul pentru lichidul de parbriz. Indiferent de perioada in care circuli, nu stii ce obstacole vei intampina din cauza schimbarilor climatice, a conditiilor de trafic sau a infrastructurii. Pentru a avea vizibilitate in permanenta trebuie sa ai parbrizul curat, asadar umple vasul cu lichid de calitate, care nu ataca vopseaua masinii sau instalatia de curatare.

Franele

Nu este cazul sa amintim aici cat de important este sistemul de franare al masinii pentru siguranta ta, a pasagerilor tai, a pietonilor si a celorlalti participanti la trafic. Unele dintre componentele acestui sistem sunt consumabile si trebuie verificate periodic. Masinile de generatie noua au montati senzori pentru placutele de frana, care transmit un semnal luminos in plansa de bord atunci cand trec peste un anumit grad de uzura. In lipsa acestei dotari va trebui sa asculti cu atentie orice zgomot se produce in timpul franarii si sa constati daca simti trepidatii in volan atunci cand actionezi pedala. De asemenea, inspectia vizuala este foarte importanta: prin orificiile jantei sau ale capacelor de roti poti vedea dimensiunile placutelor si starea discurilor de frana. Orice deficienta trebuie tratata cu toata seriozitatea si remediata intr-un mediu autorizat, de catre specialisti.

Cauciucurile

Atat pentru manevrele de franare, cat si pentru aderenta in timpul schimbarii directiei de mers, vei avea nevoie de anvelope de calitate. Acestea trebuie sa fie adecvate sezonului si conditiilor in care circuli, umflate corespunzator, nu mai vechi de cinci ani si cu un grad de uzura decent. Tine cont doar de faptul ca pneurile reprezinta singurul contact al masinii tale cu suprafata pe care ruleaza. Verifica data fabricatiei rotilor tale (indicele DOT de pe flanc), adancimea benzii de rulare si eventuala prezenta a semnelor de imbatranire in lateral. Daca oricare dintre semnele de mai sus sunt valabile, este momentul sa cauti cauciucuri de vara de la diversi producatori, dupa dimensiunile omologate pentru masina ta, de la producatori de calitate, care iti ofera siguranta in timpul deplasarii indiferent de conditiile de vreme sau drum.

Sistemul de lumini


Sistemul de lumini al masinii nu este echipat doar pentru calatoriile pe timp de noapte. Stopurile de frana si semnalizatoarele sunt becuri esentiale, care te ajuta sa-i informezi pe ceilalti cu privire la viitoarele manevre pe care le vei face. Odata ce ai iesit din localitate trebuie sa aprinzi luminile de drum. In cazul unei avarii va trebui sa actionezi luminile potrivite pentru a fi vizibil, la fel si in caz de ceata sau furtuna. Toate farurile, becurile si lampile masinii trebuie sa functioneze corespunzator si sa fie curatate de noroi sau alte impuritati. In cazul unei verificari, risti o amenda sau chiar confiscarea certificatului de inmatriculare daca circuli cu deficiente la sistemul de lumini.

Lichidele, franele, anvelopele si luminile masinii sunt doar patru categorii pe care trebuie sa le verifici periodic inainte de a porni la drum. Deprinderea unei rutine de verificari vizuale de jur imprejurul masinii si ridicarea capotei te vor scuti de multe neplaceri in timpul calatoriilor cu automobilul.

Sursa foto: unsplash.com/photos/V37iTrYZz2E

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro