Timisoara

Atletii timisoreni alearga bine si in sala

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 2 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
508

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi nu beneficiaza de conditii optime de pregatire in sezonul de iarna, atletii timisoreni au reusit sa se faca totusi remarcati la etapa de Grand Prix in sala desfasurata saptamana trecuta la Bucuresti, ultimul criteriu de calificare la finalele Campionatului National ce vor avea loc in a doua jumatate a lunii februarie. Asa cum era de asteptat, cea mai buna performanta a obtinut-o Adelina Pastor, sportiva inclusa in lotul pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.
Eleva antrenorului emerit Ioan Damaschin a inregistrat cel mai bun timp in proba de 400 metri a concursului de junioare 2, cursa pe care a terminat-o in doar 56 de secunde si 44 de sutimi, dupa ce anterior participase si la competitia senioarelor, unde a ocupat locul 3, cu timpul de 56,74 secunde. Legitimata la LPS Banatul si CSM Timisoara, Adelina Pastor (17 ani) a fost demenata in 2009 sportiva anului in judetul Timis.
Un alt rezultat remarcabil la juniori 2 in Grand Prix-ul bucurestean l-a avut in prim plan pe Cosmin Dumitrache, sportiv care s-a clasat al doilea in proba de 60 m garduri, cu timpul de 8,50 secunde. Doar 3 zecimi i-au lipsit acestuia pentru a-si adjudeca victoria. Aceeasi performanta a obtinut-o si Sorin Vatamanu in cursa de 400 m, cu timpul de 53,74 secunde, in timp ce Andrei Barbut a fost al patrulea (54,04 s).
In ceea ce priveste intrecerea seniorilor, performera delegatiei timisorene a fost Andra Ilie de la CSM, care a terminat a doua cursa de 3.000 m (10:34.09). In schimb, Tabita Dogar a ocupat locul patru in proba de 60m (7,82 s).
"Din pacate, noi ne-am pregatit numai afara, iar acesta a fost primul concurs de sala la care am luat parte. Ne asteptam sa obtinem rezultate mai bune la finale", ne-a declarat profesorul Damaschin, un adevarat specialist in descoperirea de tinere talente.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro