Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Ce faci cu televizorul stricat? Află cum găsești un punct de colectare pentru aparatele electrice

Ce faci cu televizorul stricat? Află cum găsești un punct de colectare pentru aparatele electrice

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
580

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă ai un televizor care nu mai funcționează și încă îl păstrezi în casă te expui inevitabil la multe riscuri. Același principiu se aplică și în cazul altor aparate electrice nefolosite sau stricate. Televizoarele și monitoarele vechi nu fac decât să contamineze aerul respirat și să sporească posibilitatea de apariție a problemelor de sănătate. Conținutul de substanțe periculoase precum plumb, cadmiu, oxid de bariu şi oxid de stronţiu poate spori șansa de îmbolnăvire, dar și impactul asupra mediului înconjurător. Factorii poluanți sunt transferați în aer, apă sau sol, ceea ce nu face decât să aducă și mai multe pagube pe termen lung.

Care sunt centrele de reciclare televizoare, dar și ce trebuie să știi înainte de a colecta dispozitivele poți afla în rândurile de mai jos.

Colectarea electrocasnicelor - ce trebuie să știi


Știai că în fiecare an populația lumii generează aproximativ 50 de milioane de deșeuri electrice? Din totalul produs, doar 20% este reciclat - foarte puțin în comparație cu efectele care se resimt asupra mediului. Multe deșeuri ajung la groapa de gunoi și au un impact semnificativ asupra florei și faunei. Tocmai de aceea, inițiativele sustenabile nu pot aștepta. De cele mai multe ori, aparatele uzate sau nefolosite sunt depozitate necorespunzător. Totuși, circa 85% din DEEE-uri pot fi reciclate. Multe dispozitive conțin metale prețioase care pot fi revalorificate, ceea ce înseamnă inevitabil economii de resurse. Dacă deții un business și vrei să economisești costurile de producție, reciclarea este cea mai eficientă soluție. Nu numai că este o activitate care îți poate eficientiza bugetul, dar este și o practică responsabilă, care îți poate influența reputația pe piață.

Legislația DEEE în România


În România, cadrul legislativ cu privire la colectarea și reciclarea deșeurilor electrice este stabilit prin:

  • Ordonanța de urgență nr. 5/2015.
  • Ordinul comun al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri nr. 1.494/846/2016.
  • Ordinul nr. 269/2019 din 20 martie 2019.
  • Ordinul Ministerului Mediului și Pădurilor nr. 1441/2011.
  • HG nr. 856/2002.
  • Ordonanța de urgență nr. 74/2018.

Orice abatere de la activitățile de reciclare deee atrage inevitabil sancțiuni din partea autorităților competente. Consecințele se resimt și din punct de vedere reputațional. Astăzi, mai mult decât niciodată, se pune accent pe conceptul de sustenabilitate.

Unde poți recicla aragazul vechi


Nu numai depozitarea televizoarelor vechi poate avea repercusiuni asupra sănătății și mediului înconjurător. Aragazul face parte, de asemenea, din categoria echipamentelor care se strică destul de repede, tocmai din cauza utilizărilor intense. Odată scos din funcțiune, ocupă spațiu inutil în locuință și creează implicit probleme în derularea activităților casnice. În astfel de situații, cel mai bine ar fi să contactezi o firmă specializată, care se poate ocupa cu profesionalism de preluarea echipamentelor din locația indicată. Ai siguranța, așadar, că electrocasnicele sunt transportate și reciclate conform standardelor în vigoare.

Unde se reciclează telefoanele și alte aparate electrice de mici dimensiuni?


Poate cele mai nocive deșeuri sunt cele de mici dimensiuni. Aparent inofensive, nu fac decât să sporească rata de poluare și să crească riscul de dezvoltare a afecțiunilor. Te întrebi cum poți contribui practic la reducerea numărului de deșeuri? Asociația Environ îți propune mai multe centre de colectare - pe toate le poți vizualiza online. E foarte simplu - intri în aplicația unde reciclăm și consulți harta de reciclare. Rețeaua include peste 4630 locații, care se află atât în supermarket-uri și unități de învățământ, cât și în companii private sau instituții publice.

Adu și tu o contribuție conservării resurselor - începe prin a revalorifca echipamentele electrice scoase din uz!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro