Timisoara

Avem toate aceeaşi poveste

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
525

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 1 iunie 201120:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Avem toate aceeaşi poveste

Author: Dario Fo & Franca Rame

Translation: Renate Chotjewitz-Häfner

în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat

translated via headsets

Date: 01.06.2011

Hour: 20:00

Cast

Fata Olga Török

Light-Design

Stephan-Andreas Darida

Decorul şi costumele Vasile Iscru

după un concept de

Silvia Török

Coordonarea artistică Enikö Benczö

Description

Preţul biletului: 16 RON (Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere) Durata spectacolului: cca. 45 min.

Cu sprijinul: Consiliul Local Timişoara Fundaţia pentru Cultura Şvabilor Dunăreni din Landul Baden-Württemberg

Parteneri media: Şapte seri Radio Timişoara 24 Fun LiterNet TVR Timişoara Radio Campus Zile şi Nopţi

Partener cultural: Librarium

Piesa O tânără se culcă cu un bărbat, nu vrea să rămână însărcinată, dar el o lasă gravidă. Se decide să avorteze şi îşi dă seama abia pe scaunul ginecologului, că nu e vorba numai de o intervenţie chirurgicală, ci, că un avort poate să implice jocuri politice, consecinţe juridice şi costuri mari. Dar de ce bărbaţiilor nu le e dat, precum femeilor, să nască? Chiar dacă acest fapt este valabil doar în realitate, în visul ei tânăra preia conducerea şi îl cucereşte pe bărbatul „feminizat“. Doar prin sarcină bărbatul din visul ei se simte împlinit. Întoarsă la realitate naşte copilul. Nu este băiatul mult aşteptat, dar ce este? Cântecul de leagăn, pe care femeia îl cântă copilului se schimbă într-o povestire grotescă despre o fată şi păpuşa ei frivolă şi răutăcioasă. Trei prototipuri de bărbat – motanul roşu, piticul şi inginerul electrician – se întâlnesc cu fetiţa şi păpuşa ei. După începuturi armonioase bărbaţii ajung să le dezamăgească din nou şi din nou, să le folosească şi să le abuzeze. Păpuşa pune la cale un plan diabolic.

În jocul scenic Olga Török abundă de energie şi plăcerea de a juca monodrama de Dario Fo şi Franca Rame despre femei de-a lungul timpurilor, despre relaţiile lor cu bărbaţii, despre statutul lor social şi despre atitudinea lor faţă de familie. Ea se mişcă mereu la graniţa dintre anecdotă subtilă şi seriozitate acaparatoare. Pe scenă Török dă naştere unei poetici, care reuşeşte să capteze în mrejele sale publicul.

Photos

Sursa informatii: www.teatrulgerman.ro