Timisoara

BaLaKo pe afisul celui mai mare festival de muzica din Europa Centrala si de Est!

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
741

Voteaza & Distribuie

Descriere

BaLaKo pe afisul celui mai mare festival de muzica din Europa Centrala si de Est!

Pe 14 august, proiectul autohton de jazz si world music BaLaKo va concerta in cadrul Sziget Festival (Budapesta, Ungaria). Sziget este cel mai mare festival de muzica din Europa Centrala si de Est, anul acesta avand capete de afis nume precum Queens of The Stone Age, Skrillex, Macklemore& Ryan Lewis, Blink 182 si The Prodigy.

BaLaKo va fi headlinerul zilei de 14 august pe Europe Stage, una dintre noile scene ale festivalului, dedicate in special noilor trupe din industria muzicala europeana. In acest an, programul scenei are la baza underground-ul muzical berlinez, celebrand a 25-a aniversare a caderii Zidului Berlinului, dar va include si trupe din alte tari ale “batranului continent”: Italia, Spania, Olanda si, desigur, Romania.

La inceputul lunii trecute BaLaKo a sustinutprimul show international din 2014, in cadrul North Sea Jazz Festival (Rotterdam, Olanda), unde a convins prin efervescenta si energie nu doar publicul strans in fata scenei, ce a aplaudat minute in sir, dar si organizatorii evenimentului, care au inclus imagini din concertul trupei in videoclipul cu cele mai bune momente ale festivalului: http://youtu.be/FMM1nZV29Oo

Mai multe imagini cu experienta BaLaKo la North Sea Jazz pot fi vizionate pe canalul oficial de YouTube al trupei: http://youtu.be/3NKPDWu6In4. Tot acolo se pot gasi si secvente din cadrul participarii la Festivalul de Jazz de la Montreux din 2013, unul dintre cele mai renumite evenimente de gen, care a marcat de altfel si primii pasi spre conturarea proiectului BaLaKo.

Format din tineri instrumentisti profesionisti, ce de-a lungul timpului au impartit scena cu nume celebre precum Buena Vista Social Club, Manolito Simonet y Su Trabucco, Bamboleo, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte, BaLaKo a fost conceput ca o calatorie initiatica printre culturi si genuri muzicale, pe ritmuri clasice de jazz, cu sonoritati traditionale culese din folclorul balcanic si influente latine. Valentin Andrei Zachar - Zach (saxofon), Marius Cristian Ciupitu - Ciupi (tobe), Antonio Segui Rolando - Tony (trombon), Omar Secada Dihigo (pian), Alexander Himely Benavides - Nino (congas), carora li se alatura Sebastian Yoo (bas), Leonard Vasile (acordeon) si Sebastian Burneci (trompeta) au concertat in premiera in Romania sub numele BaLaKo la inceputul lunii iulie, in cadrul unui concert special ce a avut loc in Bucuresti, pe Terasa Mall Promenada.

Site oficial BaLaKo: http://balako.ro/