Timisoara

Banat IT propune o platformă digitală de lucru pentru proiecte culturale, sociale și sportive din Timișoara

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Banat IT propune o platformă digitală de lucru pentru proiecte culturale, sociale și sportive din Timișoara

Luni, 24 octombrie 2016, Banat IT, cu susținerea Smart City, Asociația Comunitară Timișoara și Alergotura, a organizat o întâlnire cu peste 200 de ITști, artiști, organizatori de evenimente și persoane care doresc să se implice activ în dezvoltarea proiectelor benefice pentru Timișoara în următorii ani.

Cu această ocazie, Banat IT a invitat o parte a echipei care s-a ocupat de scrierea dosarului de candidatură a Timișoarei în contextul Capitală Europeană a Culturii 2021, pentru a prezenta publicului din sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș o serie de proiecte care ar putea beneficia de platforma respectivă. Câțiva membri ai Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 au prezentat publicului, pe scurt, care sunt ideile de bază ale dosarului de candidatură, câteva exemple de proiecte incluse în acesta și au invitat participanții să studieze mai aprofundat dosarul de candidatură publicat pe site

Echipa Banat IT a format, apoi, grupe de lucru cu cei prezenți, pentru a colecta idei despre platforma de lucru digitală pe care o propun, urmând să comunice, la o dată ulterioară, o structură mai clară a acesteia, pe baza feedback-ului primit de la participanți.
S-a discutat și despre mai multe tipuri de proiecte care pot beneficia de folosirea acestei platforme digitale, de la evenimente sportive și sociale, la cele axate pe educație și patrimoniu. Aceste evenimente sunt sau vor fi organizate de diverse ONG-uri din oraș, independent de Asociația Timișoara Capitală Europeană 2021.

Prezența la eveniment a fost numeroasă, dovedind că locuitorii Timișoarei își doresc să se implice în dezvoltarea comunității și, de asemenea, sunt interesați de evenimentele care se desfășoară în oraș.