Timisoara

Bastion. Festival de teatru independent la final

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
449

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bastion. Festival de teatru independent
Între 13 și 15 noiembrie, spațiile Bastionului Maria Therezia au fost animate de spectacolele de teatru din cadrul Bastion. Festival de teatru independent, organizat de Asociația Teatru pentru Tine.
Spectatorii s-au bucurat de actori timișoreni cunoscuți, pe care au putut să îi vadă, de data aceasta, în producții independente, jucate în spații mai puțin conveționale. Publicul a fost prezent în număr foarte mare, la fiecare spectacol fiind toate locurile ocupate.
Festivalul a debutat vineri, 13 noiembrie, cu un scurt moment de dans contemporan marca Unfold Dance Company, coregrafiat de Lavinia Urcan. Tot vineri, Joc în groapa cu nisip, o adaptare după Michal Walczak, Biljana Srbljanovic și Amanita Muskaria, în regia lui Jenniffer Corrales, a pus spectatorii în jurul unei adevărate gropi cu nisip, care a ținut gândurile lor spre persoanele plecate în diferite orașe din Europa.
Seara de sâmbătă a început cu un moment de reculegere pentru victimele atentatelor din Franța de vineri noapte și pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. Deși în program era prevăzută o singură reprezentație a spectacolului Belvedere, numărul mare de spectatori a dus la introducerea unei a doua reprezentație în aceeași seară, de la ora 21:30, ambele bucurându-se de un public foarte numeros. În rolul feminin a strălucit Claudia Ieremia, câștigătoare a premiului pentru Cea mai bună actriță în rol principal în cadrul Festivalului Național de Comedie, pentru rolul din Proști sub clar de lună¸spectacol al Teatrului Național Timișoara.
Ultima seară de festival a început la ora 18:30 cu spectacolul Strada Nr. 4, scris și regizat de Adrian Jivan. Publicul a ocupat, din nou, toate locurile disponibile, iar debutul regizoral al lui Adrian Jivan s-a bucurat de ropote de aplauze. Piesa care a încheiat festivalul a fost Frica cosmică, sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic, scrisă de Christian Lollike și regizată de bine-cunoscutul regizor timișorean Ion Ardeal Ieremia. Celor trei actori de pe scenă li s-a alăturat un membru al publicului, care a avut o incursiune în viața lui Brad Pitt.
Proiectul este finanțat de către Primăria Municipiului Timișoara și AFCN, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.
Parteneri: Zile și Nopți, Radio Timișoara, Bastionul Maria Therezia, Centrul Cultural German, Institutul Francez și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europreană 2021.
Asociația Teatru Pentru Tine a fost înființată în 2013, ca inițiativă a unui grup de tineri, doi dintre ei actori, iar al treilea activ în proiecte culturale și de tineret. Conceptul asociației s-a născut din dorința de a apropia teatrul de spectator și de a promova cât mai mult cultura teatrală în Timișoara.
Mai multe detalii: www.teatrupentrutine.ro/festivalbastion | www.facebook.com/festivalbastion