Timisoara

Bastion. Festival de teatru independent la final

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
720

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bastion. Festival de teatru independent

Între 13 și 15 noiembrie, spațiile Bastionului Maria Therezia au fost animate de spectacolele de teatru din cadrul Bastion. Festival de teatru independent, organizat de Asociația Teatru pentru Tine.

Spectatorii s-au bucurat de actori timișoreni cunoscuți, pe care au putut să îi vadă, de data aceasta, în producții independente, jucate în spații mai puțin conveționale. Publicul a fost prezent în număr foarte mare, la fiecare spectacol fiind toate locurile ocupate.
Festivalul a debutat vineri, 13 noiembrie, cu un scurt moment de dans contemporan marca Unfold Dance Company, coregrafiat de Lavinia Urcan. Tot vineri, Joc în groapa cu nisip, o adaptare după Michal Walczak, Biljana Srbljanovic și Amanita Muskaria, în regia lui Jenniffer Corrales, a pus spectatorii în jurul unei adevărate gropi cu nisip, care a ținut gândurile lor spre persoanele plecate în diferite orașe din Europa.

Seara de sâmbătă a început cu un moment de reculegere pentru victimele atentatelor din Franța de vineri noapte și pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. Deși în program era prevăzută o singură reprezentație a spectacolului Belvedere, numărul mare de spectatori a dus la introducerea unei a doua reprezentație în aceeași seară, de la ora 21:30, ambele bucurându-se de un public foarte numeros. În rolul feminin a strălucit Claudia Ieremia, câștigătoare a premiului pentru Cea mai bună actriță în rol principal în cadrul Festivalului Național de Comedie, pentru rolul din Proști sub clar de lună¸spectacol al Teatrului Național Timișoara.

Ultima seară de festival a început la ora 18:30 cu spectacolul Strada Nr. 4, scris și regizat de Adrian Jivan. Publicul a ocupat, din nou, toate locurile disponibile, iar debutul regizoral al lui Adrian Jivan s-a bucurat de ropote de aplauze. Piesa care a încheiat festivalul a fost Frica cosmică, sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic, scrisă de Christian Lollike și regizată de bine-cunoscutul regizor timișorean Ion Ardeal Ieremia. Celor trei actori de pe scenă li s-a alăturat un membru al publicului, care a avut o incursiune în viața lui Brad Pitt.