Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Focul, roata și internetul

Focul, roata și internetul

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1181

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Într-o perioadă de incertitudine economică, politică, socială și de aproape orice altă natură românii își găsesc refugiul într-una din cele mai mari invenții ale omenirii: Internetul.

De la socializare până la divertisment, de la video-uri pe Youtube până la cărți în format electronic, nimic nu a stat în calea cunoașterii noastre. Dacă ți s-ar fi stricat mașina un simplu search cu service auto Constanța să zicem, te-ar fi pus pe drumul cel bun. Orice lucru putea fi învățat, studiat și accesat. Deși pentru noi internetul reprezintă un lucru banal și cotidian, pentru popoarele conducătoare ale lumii precum și pentru mulți alții, acest serviciu rămâne un obiectiv de neatins, la standardele actuale ale României.

Celebrul senator Bernie Sanders spunea despre România că viteza de Internet a românilor o depășește cu mult pe cea a Statelor Unite calificând acest lucru ca inacceptabil. Trecând cu vederea replica ușor rasistă a acestui senator nu putem nega totuși faptul că găsim în ea și un ușor sentiment de mândrie națională. Cu toate acestea ne mirăm și noi la fel ca și ei cum de e posibil ca țările lor, cu mai multe resurse decât noi, să fie atât de mult în urma noastră la acest capitol.

Cu toții știm povestea rețelelor de cartier. Povestea tinerilor care se cocoțau în copaci, pe stâlpi și pe blocuri ca să tragă fire de care primăria nu ar fi putut ține cont nici dacă și-ar fi dorit. Dacă în Germania îți luai amendă în secunda 2, în România le-ar fi fost imposibil să țină sub control acest fenomen pentru că totul se făcea la umbra pădurilor de cabluri care împânzeau deja orașele noastre “moderne”.

Astfel că din haosul generat de corupție și neglijență a răsărit o infrastructură născută cu mult înaintea vremii ei, un fenomen care avea să schimbe totul. O infrastructură care nu a necesitat proiecte, bugete, autorizații, implicarea vreunui guvern ori șpăgi. Un Matrix construit de la zero de milioane de oameni printr-un efort colectiv inconștient și necoordonat.

Companiile de internet încolțite astfel de acest fenomen, de acest monopol al “gloatei”, au fost obligate să ofere românilor ceea ce au refuzat restului lumii: prețuri corecte. Iată deci cum accesul la o cultură modernă s-a făcut pentru noi într-un mod aproape gratuit, în timp ce la alții acesta rămâne un privilegiu. Unul care costă.

Dar mai există un ingredient responsabil de această realizare tehnologică a noastră și anume: sărăcia. În timp ce restul lumii civilizate dispunea de toate resursele necesare pentru a-și urmări hobby-urile și pasiunile în viața lor de zi cu zi, românii și mai ales tinerii, au fost nevoiți, împinși de sărăcie, să se refugieze în singura comoditate pe care și-o puteau permite: lumea virtuală.

Putem spune că internetul a fost prima noastră mare migrație, dinainte de Spania și Italia, prima noastră fugă de lipsa de oportunitate. “Țara” care a primit până în momentul de față peste 100.000 de IT-ișți și care a oferit oportunități pentru alte câteva sute de mii de antrepenori și angajați si care găzduiește zilnic milioane de "turiști români".

În această “țară” a internetului noi am descoperit o altă lume. Una în care filmele și serialele te purtau prin locuri pe care probabil nu o să le vezi niciodată în viață. Una în care jocurile îți stimulau imaginația și în care engleza devine limba de bază. Dar mai ales o țară în care ți se băgau în cap idei. Aceste idei s-au făcut vinovate de marea parte a progresului nostru exploziv.

Românii sunt astfel un popor special din multe puncte de vedere și asta poate printr-un noroc al sorții sau poate printr-o trăsătură a acestui neam, moștenită și perfecționată în secole. Indiferent de motiv efectul rezultat al frământărilor noastre este unul fascinant. Aproape 2 decenii de internet au reușit să eradicheze total 5 decenii de spălat pe creier ale comunismului și să monteze o luptă de rezistență a acestui popor care veșnic își va cere de acum încolo dreptul de a fi … ca în filme.