Timisoara

Biblioteca Mitropoliei Banatului

Detalii

Adresa
Timișoara, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 7
Telefon
0256309589
Web
www.mitropolia-banatului.ro/biblioteca-centrului-eparhial
Categorie
Biblioteci
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
1009

Voteaza & Distribuie

Descriere


A luat fiinta la mijlocul anilor ’70, odata cu finalizarea unui nou corp de cladire la Centruleparhial, la initiativa si cu staruinta Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Dr. Nicolae Corneanu al Banatului, instalat in aceasta functie in anul 1962. De atunci fondul de carte a crescut considerabil, materialele aflate in dotare cuprinzand la ora actuala nu numar de aproximativ 15.000.

COLECŢIILE BIBLIOTECII:

Biblioteca Centrului Eparhial Timişoara este o bibliotecă specializată, care achiziţionează, prelucrează, conservă şi asigură publicului său accesul la documente din domeniul teologic, precum şi din alte domenii interdisciplinare: filosofie, istorie, arheologie, sociologie, psihologie, pedagogie, artă, cultură şi civilizaţie, etnografie, literatură, lingvistică etc.

Fondurile bibliotecii sunt constituite din colecţii de carte veche, carte modernă, manuscrise, albume şi publicaţii periodice.


Colecţiile bibliotecii sunt speciale nu doar prin tematică, ci şi prin valoarea lor, dat fiind faptul că, o mare parte din documente sunt cu autograf, provenind din donaţiile făcute ierarhilor de către autori. Până în prezent, cea mai importantă sursă de dezvoltare a colecţiilor bibliotecii sunt donaţiile făcute atât de ierarhi, cât şi de autori sau alte persoane dispuse să contribuie la îmbogăţirea fondurilor cu exemplare din propriile biblioteci.

Orar

Luni - Vineri: 9:00 - 15:00

Filtre

Zone din Timisoara: Cetate