Timisoara

Biblioteca Universitatii de Farmacie si Medicina Timisoara

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
1635

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Biblioteca Universitatii de Farmacie si Medicina Timisoara

Istoric

Conceput ca un centru de studiu si informare, ca parte integranta a procesului instructiv-educativ, biblioteca universitatii se straduieste sa-si aduca o contributie reala la activitatea didactica cultural-educativa si de cercetare stiintifica.

1946 este anul infiintarii Bibliotecii Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara.

Organizare

Cateva zeci de mii de publicatii sunt consultate anual de cei peste 6.000 de cititori, atat in cele doua sali de lectura (cu o capacitate totala de 140 de locuri), cat si la domiciliu. Studentii pot imprumuta un numar nelimitat de cursuri si manuale.

Completarea colectiilor bibliotecii se relizeaza prin achizitii din tara si de peste hotare, prin schimb intern si inernational. Biblioteca intretine relatii de schimb cu toate bibliotecile de profil din tara, carora le trimite cu regularitate din publicatiile proprii. In ceea ce priveste schimbul international, aceasta se realizeaza cu revista "Timisoara medicala" care este expediata celor 130 de parteneri din 32 de tari. Biblioteca practica si imprumutul interbibliotecar, punand la dispozitia cititorilor publicatiile aflate in colectiile altor biblioteci.

In anul 1997, in afara abonamentelor interne, biblioteca universitatii s-a abonat la peste 150 de publicatii periodice de peste hotare.

Biblioteca dispune de un numar de 50 de filiale amplasate in tot atatea clinici si laboratoare pentru ca publicatiile de specialitate sa fie cat mai aproape de cititori.

Un avans deosebit l-a luat sectorul de informatica medicala. Dotat cu o retea de calculatoare conectate la un infoserver, cu imprimante, dar si cu o baza de date in continua crestere, acest sector al bibliotecii a devenit deosebit de dinamic.

Biblioteca Universitatiide Farmacie si Medicina Timisoara, infiintata in martie 1946, cu un numar de 40 volume si o sala de lectura de 50 locuri, detine astazi peste 185.000 volume si 160.000 publicatii periodice care pot fi consultate in 2 sali lectura cu 142 locuri. Numarul cititorilor, este in medie de 6000/an, iar salile de lectura au o capacitate de 140 locuri..

Regulament

Pot imprumuta carti si materiale de la Biblioteca Universitatii de Farmacie si Medicina Timisoara cadreledidactice, cercetatorii si studentii. Utilizatorii care nu sunt cadre didactice, cercetatori sau studenti si care vor sa acceseze biblioteca o pot face la sala de lectura. Pentru a beneficia de legitimatie nu se percep nici un fel de taxe.

Studentii pot imprumuta cartile pe o perioada de un semestru pentru iar revistele pot fi imprumutate pe o perioada de un an.

Orar

Luni-Vineri 8-20

Contact

Piata Eftimie Murgu, nr. 2, Timisoara
Tel: 0256 204 250 si 0256 204 476

Informatiile despre biblioteci provin din prezentarile pe care acestea si le-au facut in propriile materiale promotionale. Texte adunate de: Cristina Delia Florescu. Brosura realizata de Cristina Delia Florescu.

Material furnizat de Biblioteca Centrului Cultural German
care face parte din brosura "Biblioteci din Timisoara"
realizata in cadrul proiectului "…drum spre Biblioteca"
www.kulturzentrum-temeswar.ro