Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Biblioteca Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinata a Banatului

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
4515

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Biblioteca Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinata a Banatului

Istoric

Activitatea sa a inceput in anul 1949, cu doi salariati si cu un fond documentar format din 2670 de carti. Ca urmare a politicii de achizitie, prin sistemul de schimb de publicatii intern si extern, dar si prin donatii de valoare, fondul de carte s-a dezvoltat.

Imagini: Stela Plamada

Organizare

In prezent, Biblioteca USAMVBT are o colectie de documente care cuprinde 368.307 volume carte, adica 60.151 titluri, din care 48.920 titluri de specialitate si 5.324 titluri beletristica. Exista si un fond de carte veche care cuprinde 5.019 volume de mare importanta documentara. Cele 18 enciclopedii sunt menite sa dezvolte orizontul de informatii al studentilor si cadrelor didactice.

Colectia de periodice este formata din 168.053 volume, care pot fi consultate la sala de lectura .

Patrimoniul bibliotecii are caracter enciclopedic, fiind format din publicatii din urmatoarele domenii: agricultura, horticultura, zootehnie, medicina veterinara, management si marketing general si agricol, matematica, chimie, biologie, stiinte economice, geografie, istorie, limbi moderne, pedagogie, sociologie, arte plastice, literatura beletristica romana si universala.

Dotarile necesare, legate de mobilier, tehnica de calcul si altele s-au realizat din fondurile alocate de catre universitate, prin donatii si sponsorizari.

Scopul principal al Bibliotecii este de a constitui, a colectiona, a organiza, a prelucra, a conserva, a dezvolta si a comunica colectii de carte, documente specifice si baze de date, pentru a facilita utilizarea acestora pentru informare, cercetare, educatie si recreere de catre studenti, cadre didactice, cercetatori si doctoranzi. Biblioteca are urmatoarele atributii si competente

a. participa la activitatea didactica de cercetare stiintifica, cultural educativa si de perfectionare din universitate, asigurand indrumarea si informarea documentara a utilizatorilor;
b. intretine si dezvolta relatii cu biblioteci, institutii, organizatii si personalitati ale vietii stiintifice din tara si strainatate in scopul intensificarii circulatiei informatiilor si a documentelor de specialitate;
c. organizeaza si participa la schimburi de experienta, sesiuni si simpozioane pe teme de biblioteconomie si informare documentara participa la manifestarile de specialitate, organizate pe plan national si international, colaboreaza cu organizatiile profesionale ale bibliotecarilor din invatamant;
d. asigura in conformitate cu metodologia de perfectionare a personalului din bibliotecile de invatamant, calificarea si perfectionarea bibliotecarilor proprii prin participarea acestora la cursurile generale si la strategiile de pregatire si perfectionare din strainatate;
e. participa la elaborarea programelor editoriale anuale ale Universitatii, asigurand un standard intern de prezentare a noilor aparitii;

Au drept de acces la serviciile bibliotecii studentii si cadrele didactice, doctoranzi, rezidenti, din Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara , numai pe baza permisului de cititor eliberat de Biblioteca Centrala U.S.A.M.V.B. Timisoara. Pot apela la serviciile bibliotecii si alte categorii de beneficiari cum sunt medicii din Reteaua Sanitara, studenti, cadre didactice si cercetatori din alte institutii de invatamant superior, numai pe baza permisului de cititor.

3. Permisul de cititor se elibereaza pe baza urmatoarelor documente:
- buletin de identitate/pasaport + copie
- carnet de student vizat/ legitimatie de serviciu vizata (sau adeverinta de salariat)
- fotografie 2/3 cm
- chitanta de achitare a taxei de biblioteca.

Permisul se elibereaza o singura data si anual se aplica viza in momentul achitarii taxei de inscriere pentru anul universitar in curs.

Permisul de cititor este individual si netransmisibil. Pierderea acestuia este anuntata in vederea anularii permisului pierdut.

Inlocuirea permiselor pierdute sau deteriorate se face la cerere, cu achitarea unei taxe, stabilita de conducerea universitatii.

Regulament

Pentru cititori se asigura accesul la toate documentele existente, in sala de lectura a bibliotecii sau la domiciliu, pe baza si in conditiile Regulamentului de functionare.

Biblioteca ofera: acces la cataloagele traditionale; consultarea publicatiilor in salile de lectura, cu acces liber la raft; imprumut la domiciliu; acces la Internet; informare bibliografica; bibliografii, din fondul documentar al bibliotecii, realizate la cerere; imprumut interbibliotecar untern si international; servicii de scanare, legatorie si spiralare a documentelor.

Accesul la Internet, in salile 4 si 6, si la baza de date agricola full text, se face pe baza de IP in Universitate .

Tarifele practicate de biblioteca pentru servicii la cerere sunt: copii ale documentelor – 5 bani / pagina, tiparire la imprimanta – text : 20 bani / pagina; grafice, tabele, imagini: 50 bani / pagina, bibliografii la cerere – 5 RON / pagina, cercetari bibliografice din resurse interne sau externe – 1 RON / pagina.

Conducerea Bibliotecii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara este asigurata de un director. Personalul de specialitate din Biblioteca este numit si eliberat din functie de catre Rectorul universitatii la propunerea Directorului Biblioteci

Acces

Accesul la publicatiile si serviciile bibliotecii este permis numai pe baza legitimatiei de biblioteca, vizata la zi. Legitimatiile se vizeaza anual si nu sunt transmisibile.

Orarul bibliotecii

Programul de relatii cu publicul al bibliotecii este urmatorul:

In perioada cursurilor, de Luni pana Vineri: de la 7 30 la 2130.

In perioada de sesiune, de Luni pana Sambata: de la 7 30 la 2130, iar Duminica de la 800 la 1400.

Pe perioada vacantelor universitare de Luni pana Vineri de la 800 la 1400.

Programul de functionare al Bibliotecii poate fi modificat prin dispozitia Conducerii Universitatii.

Contact

Serviciu Biblioteca USAMVB Timisoara
Calea Aradului 119, cod 300645 Timisoara,
Tel. 0256 277154, 277092

Informatiile despre biblioteci provin din prezentarile pe care acestea si le-au facut in propriile materiale promotionale. Texte adunate de: Cristina Delia Florescu. Brosura realizata de Cristina Delia Florescu.

Material furnizat de Biblioteca Centrului Cultural German
care face parte din brosura "Biblioteci din Timisoara"
realizata in cadrul proiectului "…drum spre Biblioteca"