Biblioteca Universitatii Politehnica

Imi place (apasati din nou pentru a anula) 0 voturi Nu imi place (apasati din nou pentru a anula)
CategorieArticole arta/cultura
Modificatacum 8 luni si 2 saptamani
Vizualizari1205

Descriere

Biblioteca Universitatii Politehnica

Istoric

Biblioteca, prin mijloace specifice moderne, sprijina misiunea Universitatii, oferind acces utilizatorilor la resursele si serviciile documentare necesare in procesul de invatamant si cercetare, in scopul instruirii profesionale si al desavarsirii personalitatii umane.


Primul bibliotecar mentionat in Anuarele Scolii a fost Eustatiu Pandele. Dupa doar un an, in care a activat singur, a urmat o perioada de 16 ani in care, pe langa bibliotecar, apare mentionat si un custode de sala, ceea ce demonstreaza cresterea numarului de publicatii si a numarului de cititori.


Dupa 1989 Biblioteca Universitatii "Politehnica" a devenit nu doar colectionara valorilor culturii tehnice ci si cea care, prin ajutorul oferit de tehnica informationala a acestui inceput de mileniu, disemineaza informatiile de ultima ora si ofera posibilitatea regasirii acestora prin metode moderne.
Imagini: Stela Plamada


Organizare


Patrimoniul documentar al bibliotecii este format din: carti, publicatii seriale, manuscrise, microformate, documente audio-vizuale, documente electronice, alte categorii de documente, pe diferite suporturi materiale. Colectiile Bibliotecii pot cuprinde si alte tipuri de documente nespecifice bibliotecii, provenite din donatii sau constituite istoric.


Biblioteca Centrala a Universitatii "Politehnica" din Timisoara este organizata ca o structura complexa, formata dintr-o unitate centrala cu functii coordonatoare si unitati filiale specializate:
  1. Biblioteca Filiala de Inginerie Chimica
  2. Biblioteca Filiala de Constructii si Arhitectura
  3. Biblioteca Filiala de Inginerie Electrica, Calculatoare si Telecomunicatii
  4. Biblioteca Filiala de Inginerie Mecanica
  5. Biblioteca Departamentului de comunicare si limbi straine
  6. Biblioteca Facultatii de Inginerie din Hunedoara
ORAR


Sala 1 si Sala 16 Luni-Joi 8.00-20.00


Vineri 8.00-18.00


Sala 6 si Sala 7 Luni-Vineri 8.00-18.00


Sala 18 Luni, Miercuri, Vineri – Inchis


Marti si Joi 13-15


In timpul vacantelor studentesti salile 1, 6, 7, 16, sunt deschise de luni pana vineri de la 9.00 la 14.00
Regulament


Cadrele didactice si angajatii UPT pot consulta si imprumuta publicatii doar pe baza Legitimatiei de serviciu si a inscrierii in registrul electronic al bibliotecii. Publicatiile din biblioteca pot fi imprumutate pe o durata determinata de valoarea, actualitatea si gradul de solicitare, conform statutului publicatiilor.


Pot fi imprumutate doar la sala de lectura: materiale de referinta: dictionare, unicate, indexuri, baze de date bibliografice; carti unicat deosebit de solicitate; reviste de specialitate si ziare;standarde si brevete de inventie.


Numarul maxim de publicatii ce pot fi imprumutate in acelasi timp este 20 pentru cadrele didactice si 5 pentru personalul administrativ al Universitatii.


Studentii pot consulta si imprumuta publicatiile, pot accesa Internetul,pe baza Legitimatiei de Biblioteca prevazuta cu un cod de bare personal. Eliberarea Legitimatiei de Biblioteca se face la bibliotecile filiale sau la sediul Bibliotecii Centrale pe baza: carnetului de student vizat; buletinului de identitate; unei fotografii 2x3; taxei de inscriere de 6 RON.


Cititorii externi pot consulta si imprumuta publicatii pe baza Legitimatiei de Biblioteca ce contine un cod de bare personal. Eliberarea Legitimatiei de Biblioteca se face la sala 16 parter (documentare), din cladirea Bibliotecii Centrale, pe baza urmatoarelor documente: buletin de identitate/carte de identitate, o fotografie Cititorii externi pot avea imprumutate in acelasi timp un numar maxim de 3 carti.


Contact: Str. Vincentiu Babes nr.8
300004 Timisoara
Telefon: 0256/403.123; 0256/403.135
Fax:0256/403.121
E-mail: bupt@library.upt.ro


http://www.library.upt.ro


DIRECTOR


Ing. Erica Otesteanu
Sala 13
Telefon: ++ 0256 / 403.122
SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL:
Telefon: ++0256 / 403.131 ; 403.135 ; 403.130Informatiile despre biblioteci provin din prezentarile pe care acestea si le-au facut in propriile materiale promotionale. Texte adunate de: Cristina Delia Florescu. Brosura realizata de Cristina Delia Florescu.

Material furnizat de Biblioteca Centrului Cultural German
care face parte din brosura "Biblioteci din Timisoara"
realizata in cadrul proiectului "…drum spre Biblioteca"
www.kulturzentrum-temeswar.ro