Timisoara

Bucuresti unde esti? – Prezentat in premiera la Timisoara

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 5 ani si 2 luni
Vizualizari
985

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 8 iulie 201422:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

București unde esti? – prezentat în premieră la Timișoara

Marele Ecran și Pelicula Culturala vă invită la premiera, în Timișoara, a filmului "București, unde ești?", semnat de Vlad Petri, în 8 iulie, de la ora 22.00, în Curtea cu Castan de la Casa Artelor. Documentarul relatează firul evenimentelor din 2012 petrecute în Piața Universității din București focusându-se pe atmosfera străzii și poveștile protestatarilor.

Proiecția de marți va fi o repetiție cu public pentru “Ceau Cinema! Festival de buzunar" (17-20 iulie). Aperitivul va pregăti publicul și va testa interesul timișorenilor pentru filmul de autor, de care vor avea parte din plin în festival.

Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii anti-guvern? Cu toţii s-au întâlnit pe străzile Bucureştiului la 23 de ani de la Revoluţie.

În ianuarie 2012, românii s-au întors pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la debutul protestelor până la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi, despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Acesta nu e un film didactic despre un eveniment politic, ci mai degrabă un portret intim, personal, despre oameni şi poveştile lor din stradă, film despre o lume confuză, aflată într-o continuă tranziţie între un trecut comunist şi un viitor incert.

“Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezintă o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast şi documentarist în reprezentarea realitaţii şi chestionarea societăţii în care trăiesc” spune Petri. Regizor de film şi fotograf ale cărui proiecte sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand în Antropologie Vizuală şi Media la Universitatea Freie din Berlin, “Bucureşti, unde eşti?” fiind primul său lung-metraj.

Filmul, selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam și Odessa, a căștigat Premiul Publicului la Festivalul Filmului European. Puteți urmări trailerul filmului accesând link-ul:http://www.youtube.com/watch?v=krBC3qpaMNw

“București, unde ești?” a fost realizat în 2014, fiind o producție Activ Docs, distribuit în România de Transilvania Film.

Pretul unui bilet este de 10 lei și poate fi achizitionat înainte de film. În condiții de timp nefavorabil, proiecția se va muta în Sala Studio de la Casa Artelor. Locurile sunt limitate!

„Ceau, Cinema!” este primul festival local dedicat filmului european, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală, susținut de Vitas România.

Producător festival: Vitas România (Instituție Financiară Nebancară)
Co-producători: Stella Artois, [e-spres-oh], Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Centrul Cultural German Timișoara, Consulatul Germaniei, Printtech
Parteneri culturali: Institutul Goethe, Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei, Filmboard Karlsruhe e.V., Consulatul General al Serbiei în Timișoara, Primăria Karslruhe, Atelier 1, Camera 4,
Institutul Francez din Timișoara, Asociația Culturală Macondo, Clorofilm, Plai

Parteneri media: Kiss FM, 24 FUN, Radio Timișoara

Pentru noi informații accesați www.ceaucinema.ro sau www.facebook.com/ceaucinema

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta