Timisoara

Bucuria Craciunului a rasunat pe coridoarele Spitalului Judetean

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
852

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucuria Crăciunului a răsunat pe coridoarele Spitalului Județean

În săptămâna dinaintea Crăciunului, corul de copii al Liceului Waldorf din Timișoara a susținut un recital de colinde pentru angajații și pacienții Spitalului Județean din Timișoara, la invitația doamnei doctor Stanca Pleș.
Corul a fost format din 25 de elevi din clasele V-IX. Copiii au început colinda de la etajul al doilea al spitalului, la secția de terapie intensivă, acolo unde personalul medical face tot posibilul pentru a îmbunătăți starea de sănătate a bolnavilor. Cântece tradiționale românești au putut fi ascultate de angajații secției, dar și de pacienți, din saloanele lor.
Colindătorii au răspândit bucuria Crăciunului și pe coridoarele secțiilor de neurochirurgie (etajul 6) și de neurologie (etajul 9). Medici, asistente și, mai ales, pacienții care au ieșit din saloane la auzul colindelor, au fost emoționați până la lacrimi. Copiii au fost răsplătiți cu dulciuri din partea personalului medical. Pacienții au ținut să ofere și ei, după obicei, mici cadouri colindătorilor.
Ultima oprire a corului a fost în holul Spitalului Județean, la intrare, în fața direcțiunii dar și a vizitatorilor aflați în acea zona a spitalului. Mulți pacienți au împărtășit tinerilor că acest cadou le-a adus o mare bucurie sufletească. Elevii corului Waldorf au înțeles că un dar mic și ușor de oferit a avut mare însemnătate pentru cei care își petrec perioada Sărbătorilor în spital. Corul a fost coordonat de doamna profesoară Adela Cocoș. Este al treilea an la rând când copiii de la liceul Waldorf au colindat la Spitalul Județean.