Timisoara

Campanie cu probleme


Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
TVT 89
Vizualizari
3

Voteaza & Distribuie

DescriereCampania electorală pentru alagerile locale nu este lipsită de contestaţii şi amenzi. În cele trei zile scurse până acum la Biroul Electoral Judeţean au fost depuse trei sesizări de încălcare a legii electorale, iar poliţiştii locali au aplicat trei amenzi pentru distrugerea afişelor electorale.

Nici bine nu a început campania electorală că deja au apărut primele probleme. La Biroul Electoral Judeţean au fost depuse trei sesizări cu privire la desfăşurarea campaniei electorale în Timiş. Una dintre acestea vizează chiar primăria Timişoara.

“S-au depus trei contestaţii la noi, din care una a şi fost soluţionată. am pus în vedere primăriei Timişoara să suplimenteze panourile de afişaj acolo unde nu pot fi valorificate ambele feţe. De asemeni mai sunt două sesizări privind reclama electorală şi un caz de incompatibilitate.” Anișoara Tîră – locţiitor preşedinte BEJ Timiş

Nici poliţiştii locali nu au pierdut timpul. Aceştia au patrulat în zonele panourilor de afişaj electoral şi i-au sancţionat pe cei care nu au respectat prevederile legii.

“Sâmbătă seara am identificat trei persoane din care doi minori care au ars cu ţigara mai multe afişe electorale. Acestea au fost amendate cu 300 lei minorii respectiv 600 persoana majoră. Amenzile pentru distrugerea afişelor sunt cuprinse între 600 şi 1000 de lei”. Daniela Seracin – purtător de cuvânt Poliţia locală Timişoara

Până acum nu au avut loc incidente care să necesite intervenţia forţelor de ordine. Nici abaterile reclamate la biroul electoral judeţean nu sunt foarte grave, ele vizând punctual persoane sau instituţii care nu respectă legea electorală, însă fără a avea impact asupra alegerilor în sine.

Ţarcă Ovidiu

Taguri:


Sursa informatii: tvt89.bridgeman.ro