Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Reguli pe care trebuie să le respecți pentru o igienă dentară corectă

Reguli pe care trebuie să le respecți pentru o igienă dentară corectă

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
614

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O igienă dentară bună este necesară pentru a menține dinții și gingiile sănătoase. Pe lângă faptul că aceasta poate contribui la menținerea unui zâmbet strălucitor, igiena orală corectă poate preveni și apariția altor probleme mai serioase cum ar fi durerea, căderea dinților sau dezvoltarea cariilor.

Având în vedere că în cavitatea bucală există miliarde de bacterii, prevenirea cariilor și a altor probleme de această natură se poate realiza prin spălatul pe dinți și prin utilizarea produselor de igienă orală cum ar fi apa de gură sau ața dentară. Pentru cele mai bune rezultate, însă, este necesară o combinație a practicilor de igienă dentară corectă și vizite regulate la stomatologie.

În acest fel, medicul poate observa orice neregulă înainte ca aceasta să se agraveze. Poți apela la cea mai apropiată clinică stomatologică din Timișoara, pentru un consult dentar specializat și pentru un plan de tratament personalizat. În ceea ce privește regulile care trebuie respectate pentru o igienă dentară corectă, în continuare, vom prezenta câteva dintre cele mai importante informații care trebuie luate în considerare, atunci când te speli pe dinți.

4 reguli simple pentru o igienă dentară corectă

Spălatul pe dinți nu garantează prevenirea cariilor și sănătatea gingiilor, mai ales, dacă această activitate este efectuată rar sau incorect. Mai mult decât atât, evitarea consultațiilor stomatologice regulate și a celorlalte produse de igienă orală pot afecta, semnificativ, efortul de menținere a unei igiene orale corecte.

Spală-te pe dinți timp de două minute


Una dintre cele mai frecvente greșeli, atunci când vine vorba despre spălatul pe dinți, este timpul petrecut cu această activitate. Utilizarea superficială a periuței de dinți nu oferă multe beneficii sănătății tale orale. Asigură-te că te speli, cel puțin, două minute pe dinți, având astfel destul timp pentru a curăța și zonele mai greu de accesat. Această regulă este atât de benefică încât unele periuțe de dinți electrice au acest timp introdus în setările lor, acestea funcționând în cicluri de câte 2 minute.

Spală-te corect pe dinți

Spălatul incorect pe dinți nu numai că este ineficient, ci poate duce și la sângerări gingivale sau dureri care puteau fi prevenite. Pentru o igienă dentară corectă, periuța trebuie ținută la un unghi de 45 de grade și să intre în contact atât cu dintele cât și cu gingia. Curățarea dinților trebuie să se facă ușor, pentru a preveni sângerarea, și trebuie să fie efectuată atât pe partea din față a dinților cât și pe ce cea din spate. Pentru o respirație proaspătă, asigură-te că utilizezi periuța și pe limbă, înlăturând astfel un număr mai mare de bacterii. Spălatul pe dinți trebuie să se realizeze cel puțin de două ori pe zi, a câte două minute fiecare, așa cum am menționat și mai sus, majoritatea persoanelor numind această regulă ca fiind regula de 2x2.

Folosește ața dentară

Utilizarea aței dentare asigură curățarea zonelor care nu pot fi accesate prin spălatul normal pe dinți. Îndepărtarea bacteriilor dintre dinți poate ajuta la prevenirea apariției plăcii și la menținerea sănătății danturii. La fel ca și spălatul pe dinți, ața dentară trebuie folosită ușor pentru a evita sângerarea gingivală, introducerea acesteia între dinți realizându-se printr-o mișcare ușoară înainte-înapoi, apoi curbarea acesteia în forma literei „C", în jurul dintelui dorit.

Înlocuirea periuței de dinți după trei luni

Schimbarea periuței de dinți după trei luni de utilizare este necesară pentru o curățare eficientă a dinților. Fiindcă perii își pot pierde forma și structura, aceștia nu mai pot curăța corect suprafața dinților și, mai mult decât atât, pot cauza și leziuni la nivelul gingiilor. Schimbarea periuței mai des trebuie să se facă și dacă ai fost bolnav, prevenind, astfel, introducerea potențialelor bacterii dăunătoare înapoi în organism. În cazul periuțelor de dinți electronice, schimbarea capetelor detașabile trebuie realizată și ea la fiecare 3 luni sau mai devreme, dacă perii prezintă urme de uzură.

Sursa foto: pexels.com/photo/blur-bristle-brush-clean-298611/

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro