Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

[STUDIU] Cum se manifestă sindromul post-Covid în ORL?

Cum se manifestă sindromul post-Covid în ORL?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Centru medical Profilaxia
Vizualizari
609

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pandemia de SARS-CoV-2 a determinat mai multe modificări considerabile în ceea ce privește modul de viață al fiecărei persoane. Infecția cu virusul a determinat un număr record de îmbolnăviri, atât în România cât și celelalte țări. În plus, s-au înregistrat și foarte mulți pacienți care au continuat să aibă simptome după ce s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus. Sunt și oameni care se întreabă care sunt sechelele pe termen lung pentru pacienții care acum se recuperează după stările hiper inflamatorii caracteristice infecției cu COVID-19? Se pare că infecția cu acest virusul determină inflamații sistemice cronice subclinice, determinând apariția comorbidităților și agravarea lor.

Mai multe studii făcute internațional au prezentat consecințele pe termen lung ale infecției cu nou coronavirus. Conform statisticilor, pacienții care au trecut prin manifestări severe ale bolii, pacienții care au dezvoltat numeroase complicații și cei care au avut nevoie de intubare, au avut nevoie de servicii medicale în ATI pentru perioade îndelungate sau cei care au avut nevoie de ventilare mecanică, prezintă mai multe riscuri pentru a dezvolta sechele sau simptome persistente cauzate de Covid-19.

Numeroase dintre simptomele post-COVID sunt încadrate în categoria simptome și afecțiuni ORL. Specialiștii de la Profilaxia – clinica ORL din Timișoara atrag atenția asupra anumitor simptome specifice. În cazul în care te confrunți cu una dintre problemele de mai jos, cea mai bună soluție este aceea de a te prezenta imediat la un control de specialitate, pentru a urma cele mai bune metode astfel încât să poți trece ușor și rapid peste eventualele probleme ce pot apărea ca urmare a infectării cu COVID-19.

Anosemia este un simptom specific post-COVID

Anosemia este unul dintre cele mai importante motive ale disfuncției olfactive ca urmare a infecției cu COVID-19 în cazul adulților. Conform studiilor, între 40 și 885,6% din cazuri au astfel de simptome. Acesta însă nu este singurul simptom pentru că pacienții au raportat și oboseala în procent de 53.1%, tuse în procent de 26%, dispnee în procent de 71%, sindrom sicca în procent de 33% și disgeuzie în procent de 20%.

Alte simptome din sfera ORL specifice pacienților care se recuperează după infecția cu COVID-19


Printre alte simptome cu care se confruntă bolnavii care trebuie acum să se recupereze după COVID-19 și care intră în sfera ORL sunt:
- Tusea – atât uscată cât și productivă
- Durerea de cap
- Disgeuzie
- Tulburări ale mirosului
- Sindrom Sicca
- Dispnee
- Hipoacuzie
- Congestie nazală
- Hipertrofie amigdaliană
- Parestezii faringiene
- Disfagie sau odinofagie
- Infecții ale căilor respiratorii superioare
- Sinuzită.

Coinfecții și infecții secundare manifestate post-COVID


Mai multe studii făcute în marea Britanie arată că 80% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus ai prezentat infecții bacteriene sau fungice în momentul în care au fost internați în spital. Analiza secundară a arătat că utilizarea pe scară largă a medicamentelor antimicrobiene, chiar dacă nu există suficiente dovezi pentru o infecție bacteriană, a determinat ameliorarea stării pacienților. Făcând o comparație, în cazurile non-COVID, infecția fungică sau bacteriană a fost de doar 11%.

De asemenea, probabilitatea de a dezvolta candidoza orofaringiană în cazul pacienților care au sau au avut COVID-19, depinde de numeroși factori care țin în mare parte de tratamentul administrat, de perturbările apărute în urma infecției la nivelul sistemului imunitar, de administrarea probioticelor și de organismul pacientului.

Apariția vasculitei la copii

Încă de la debutul pandemiei, mai multe studii au raportat cazuri de copii infectați cu COVID-19 care s-au manifestat ca și cei care suferă de boala Kawasaki. Această boală este de fapt o vasculită limitată a vaselor de sânge care afectează copiii. Criteriile includ în general febră, conjunctivită, erupții cutanate și roșeață la nivelul faringelui și cavității bucale. De asemenea, limfadenopatia cervicală și eritemul sunt ale două caracteristici ale acestei boli.

Conform cercetărilor, se pare că acesta este un răspuns aberant pe care sistemul imunitar îl dă în cazul infectării cu noul coronavirus, în cazul pacienților care au și un risc genetic de a dezvolta această boală
Acestea sunt doar unele dintre simptomele pe care pacienții le pot avea post-COVID sau în timpul bolii, ce se resimt la nivel ORL, însă în realitate simptomele specifice recuperării după infectarea cu noul coronavirus, sunt multiple și sunt specifice mai multor sisteme din organismul uman.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com