Timisoara

Caravana Filmelor TIFF la Timisoara

Caravana Filmelor TIFF la Timisoara

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Vizualizari
6997

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 24 iulie 2018 - Duminica 29 iulie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Caravana TIFF aduce la Timișoara 6 seri cu filme în aer liber (23.07.2018)

Caravana TIFF, ajunsã anul acesta la cea de-a 9-a ediție, revine la Timișoara, între 24 – 29 iulie, cu 6 filme multi-premiate. Publicul cinefil le va putea urmãri în aer liber, în Grãdina de Varã Capitol, unde proiecțiile vor începe searã de searã de la ora 21:45. Iubitorii de film vor avea acces gratuit la toate evenimentele incluse în program.

Filmul verii deschide serile de cinema în aer liber la Timișoara. Un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramã, care s-a bucurat de o premierã mondialã în competiția oficialã de la Locarno, Charleston este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Filmul urmãrește povestea unui triunghi amoros și îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu. Miercuri searã, de la 21:45, aflãm cã Banii sunt bani/ Money’s Money. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmãrește aventura unui jaf care schimbã viețile a trei tineri infractori.

Controversatul Foxtrot, un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnã sã pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times), invitã la introspecție și transformã un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternicã metaforã universalã despre rãzboi. Povestea multi-premiatã inspiratã de conflictul israeliano-palestinian care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi proiectatã la Timișoara joi, pe 26 iulie.

Vineri, pe 27 iulie, timișorenii îl vor cunoaște pe Caisã. În documentarul de debut al regizorului Alex Mavrodineanu, un antrenor de box care s-a jurat cã nu mai profeseazã se rãzgândește atunci când întâlnește un tânãr sportiv foarte talentat. România Neîmblânzitã (r. Tom Barton-Humphreys) este documentarul care prezintã frumusețea sãlbaticã a României într-o manierã complexã și autenticã. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence ºi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producþie ineditã, filmatã pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaþi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietãþilor pentru supravieþuire. Producția fabuloasã va fi proiectatã sâmbãtã searã, pe 28 iulie, iar sute de timișoreni sunt invitați sã descopere imaginile impresionante care au cucerit publicul din întreaga țarã și au stabilit noi recorduri în cinematografe.

Ultima searã încheie grandios seria de proiecții în aer liber din Grãdina de varã Capitol, cu Vara lui 1993/ Summer 1993. Debutul autobiografic al regizoarei catalane Carla Simón, urmãrește povestea sensibilã a unei fetițe de 6 ani, nevoitã sã se adapteze noii sale vieți, în sânul unei alte familii, dupã dispariția mamei. Filmul a fost proiectat în secțiunea Generation Kplus în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, unde a și câștigat premiul pentru Cel mai bun lungmetraj.


Program | Grãdina de varã Capitol 21:45

Marți, 24 iulie
Charleston
r. Andrei Crețulescu | România-Franþa, 119'
Cu: Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ularu
La douã sãptãmâni dupã moartea soției sale, Ioana, Alexandru îºi sãrbãtoreºte cea de-a 42-a aniversare singur, înecându-ºi amarul în alcool, când deodatã cineva sunã la ușã. Tânãrul vizitator, Sebastian, îi mãrturiseºte cã a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni și vine cu o propunere neașteptatã...

Miercuri, 25 iulie
Money’s Money
r. Gela Babluani | Franța, 90'
Cu: Benoît Magimel, Olivier Rabourdin, Vincent Rottiers
Disperaþi sã scape de problemele financiare, trei tineri fãrã viitor vor sã dea lovitura furând o valizã de bani a unui tip înstãrit din Le Harvre. Ce nu ºtiu ei este cã tocmai au jefuit un politician corupt ºi cã banii din valizã provin din afaceri criminale. ªi curând vor vedea cã ceea ce pãrea o catapultã spre o viaþã mai bunã se poate uºor transforma într-un adevãrat dezastru...

Joi, 26 iulie
Foxtrot
r. Samuel Maoz | Israel-Elveþia-Germania-Franþa, 113'
Cu: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Dekel Adin
Michael ºi soþia sa Dafna sunt devastaþi când armata le comunicã moartea fiului lor, Jonathan. Dar viaþa nu întârzie sã le ofere surprize pe mãsura experienþelor militare suprarealiste ale fiului lor... Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneþia!

Vineri, 27 iulie
Caisã
r. Alexandru Mavrodineanu | România, 81'
Dupã ce a fost trãdat de cel pe care l-a ajutat sã devinã campion mondial la box, un antrenor veteran se dedicã pregãtirii unui nou sportiv, Caisã. El trebuie sã facã faþã temerilor cã va fi, din nou, abandonat...

Sâmbãtã, 28 iulie
România Neîmblânzitã
r. Thomas Barton-Humphreys | România, 90'
Narat de Victor Rebengiuc, documentarul România neîmblânzitã exploreazã peisajele incredibile ºi uimitoarea viaþã sãlbaticã a României, de la Delta Dunãrii pânã în codrii Carpaþilor. Lupii, urºii ºi râºii hãlãduiesc liberi în pãdurile vaste, pline de extraordinare exemplare ale florei ºi faunei.

Duminicã, 29 iulie
Summer 1993
r. Carla Simón | Spania, 97'
Cu: David Verdaguer, Fermí Reixach, Bruna Cusí
Spania, vara lui 1993. Frida are ºase ani ºi, dupã decesul pãrinþilor, trebuie sã înfrunte prima varã alãturi de noua sa familie adoptivã. Înainte de sfârºitul verii petrecute în provincia catalanã, fata trebuie sã înveþe sã-ºi controleze emoþiile, iar pãrinþii trebuie sã înveþe sã þinã la ea ca la propria lor fiicã.

Sursa informatii: www.primariatm.ro

Filtre film

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta